Her får hun bekreftet at datteren var om bord i flyet

Datin Siti Dina satt hjemme og så på CNN da det plutselig kom meldinger om at passasjerfly var blitt skutt ned over Ukraina. Flyet var det samme som datteren og hennes familie skulle ta.

Siti Dina, en av de etterlatte etter flystyrten i Ukraina

Datin Siti Dina bryter sammen når hun ser datterens navn på listen over passasjerer som er bekreftet at var om bord flyet som styrtet over Øst-Ukraina i går.

Foto: EDGAR SU / Reuters

– De var på vei tilbake til Melbourne, hvor de bor, og skulle mellomlande i Malaysia, sier Datin Siti Dina.

Hun kjente igjen flyvningen da opplysningene kom på CNN. Når hun ankommer flyplassen i Kuala Lumpur, blir håpet hennes knust.

Dina bryter sammen når hun ser datterens navn på listen over passasjerer om bord på Malaysia Airlines MH17.

Etterlatte sørger på flyplassen

Datteren hadde vært i Nederland sammen med hennes nederlandske ektemann og deres tre tenåringsbarn. I går skulle de ha kommet hjem igjen. Nå er hele familien omkommet.

Ansatte på flyplassen legger armene rundt Dina når hun får bekreftet det hun fryktet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etterlatte sørger på flyplassen i Kuala Lumpur

Ansatte på flyplassen i Kuala Lumpur tar hånd om de etterlatte som har mistet sine kjære i flystyrten i Ukraina.

Foto: EDGAR SU / Reuters

Indonesiske Enny Nuraheni skulle hente søsteren (56) på flyplassen i Jakarta klokken 9.15 lokal tid i dag. Så langt kom søsteren aldri.

– Hun sendte meg en melding for noen dager siden og spurte om jeg kunne hente henne, forteller Enny Nuraheni, ifølge Wall Street Journal.

Søstrene skulle kjøre sammen for å besøke deres 86 år gamle mor.

Det flagges på halv stang i Nederland

Det flagges på halv stang på alle offentlige bygninger i Nederland i dag.

Foto: Martijn Beekman / Afp

Nå er Enny Nurahenis søster blant de 298 menneskene om bord i Malaysia Airlines MH17 som mistet livet da flyet som ble skutt ned i det østlige Ukraina i går.

Det kommer i dag også historier fra mennesker som skulle ha vært om bord i flyet, men som av ulike årsaker ikke kom med.

Ennå er ikke alle passasjerenes nasjonalitet kjent, men ifølge Malaysias transportminister var 173 passasjerer fra Nederland, 44 var fra Malaysia, 27 fra Australia, 12 fra Indonesia, ni fra Storbritannia, fire fra Tyskland, fire fra Belgia, tre var fra Filippinene, én fra New Zealand og én fra Canada.

Det har også kommet meldinger om at 23 passasjerer var fra USA, men dette er foreløpig ikke bekreftet av amerikanske myndigheter.

Alle de 15 i besetningen om bord, var fra Malaysia.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Pårørende og etterlatte sørger på flyplassen i Kuala Lumpur

Pårørende og etterlatte til passasjerer som var om bord i Malaysia Airlines MH17, sørger på flyplassen i Kuala Lumpur.

Foto: OLIVIA HARRIS / Reuters

Separatister lover adgang til flyvraket

USAs visepresident Joe Biden slo sent i går fast at det malaysiske flyet ble skutt ned.

En anonym tjenestemann i Washington sier til Reuters at USA mistenker at det var russiskvennlige separatister som skjøt ned flyet.

Russlands president Vladimir Putin har på sin side sagt at det er Ukraina som har ansvaret for at flyet styrtet, fordi det skjedde i Ukraina. Putin mener at flykatastrofen aldri ville ha skjedd dersom Kiev ikke hadde startet en militær offensiv mot opprørerne øst i Ukraina.

Representanter for de russiskvennlige separatistene har lovet internasjonale granskere fri adgang til flyvraket.

Det lovet de i møte med utsendinger fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), regjeringen i Kiev og Russland torsdag kveld, opplyser OSSE.

Separatistene har lovet å sørge for sikkerheten til granskerne, for mannskapene som skal hente ut de omkomne og for observatørene fra OSSE som skal overvåke det hele.

Separatistleder skrøt av nedskyting

Separatistenes ledere lover også å samarbeide med ukrainske myndigheter om alle praktiske spørsmål knyttet til det styrtede flyet.

Ukraina anklager separatistene for å ha skutt ned passasjerflyet fra Malaysia Airlines, som var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur med 298 mennesker om bord.

Separatistene nekter for dette, men rett før det ble kjent hvilket fly det var som hadde styrtet, skrøt separatistlederen Igor Strelkov på internett av at hans menn hadde skutt ned et ukrainsk militærfly i det samme området.

Da det ble klart at det var snakk om et sivilt passasjerfly, ble innlegget på nettet slettet.

SISTE NYTT

Siste nytt