Europa hever sikkerheten

Skal du ut å reise i Europa de kommende dagene, bør du belage deg på at det kan ta tid. Ved de fleste flyplasser og knutepunkter er sikkerheten skjerpet etter angrepene i Brussel.

Politipatruljer på togstasjon i Brussel

STRENGT: To av togstasjonene i Brussel åpnet i ettermiddag, etter å ha vært stengt etter angrepene. 500 soldater overvåker stasjonene.

Foto: NICOLAS MAETERLINCK / Afp

I Oslo blir det både mer synlig politi og bevæpning av alle patruljer etter tirsdagens angrep i Belgias hovedstad. På Oslo lufthavn går alle fly som normalt, med unntak av flyene til Brussel, men det er mer politi på plass.

Politi utenfor Oslo lufthavn

OSLO: Mer synlig politi er det også på Oslo lufthavn.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Brussel internasjonale lufthavn Zaventem, som ble rammet av to bombeeksplosjoner, holder stengt også i morgen. Omtrent 500 fly som skulle ha landet på flyplassen i dag, er enten innstilt eller omdirigert til andre destinasjoner.

Innstilte fly og tog gjør det vanskelig å komme seg til og fra Brussel. Alle togstasjonene i byen ble stengt etter angrepet. I ettermiddag åpnet to sentrale stasjoner nord og sør i byen, men de vil være under streng bevoktning av 500 soldater. Sentralstasjonen forblir stengt.

Grensekontrollen i landet er også trappet kraftig opp, og politiet kontrollerer alle biler på vei inn og ut av landet. Det meldes om flere kilometer med kø mot grensa til Nederland.

Flere patruljer ute

I Frankrike og Nederland er det også satt inn ekstra sikkerhetsstyrker ved flyplasser og togstasjoner. Trusselnivået ved de øvrige flyplassene i regionen er hevet fra 3 til 4, som er høyeste nivå.

Politifolk foran Big Ben

ENGLAND: I London er det mer politi både i gatene og på flyplassene.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Ved de tre regionale flyplassene Antwerpen, Oostende-Brugge og Kortrijk-Wevelgem er alle atkomstveier stengt, og alle som vil inn på flyplassen, blir kontrollert, skriver VTM Nieuws.

I alle de nordiske landene er sikkerheten forsterket på flyplasser og ved sentrale knutepunkter.

Trusselnivået i Sverige forblir uendret, på samme måte som i Norge, men både jernbanestasjoner og kjøpesentre vil bli overvåket nøyere, melder Sveriges Radio.

I Tyskland har innenriksminister Thomas de Maizière valgt å øke sikkerhetsnivået ved «kritiske knutepunkter», i tillegg til mer kontroll ved grensene til Frankrike, Belgia og Nederland.

Også i England er det mer politi både på flyplasser og i sentrum av London. Eurostar-toget fra London til Brussel er innstilt.

Politi følger med på treningen til Tyskland

BERLIN: Politi fulgte med på treningen til det tyske fotballandslaget i dag. Tyskland spiller kamp hjemme mot England på lørdag.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / Afp

Også økt sikkerhet i USA

Politiet i flere store amerikanske byer har også skjerpet sikkerheten etter angrepene i Brussel. Uniformert politi var på vakt ved flyplasser og transportknutepunkter i New York, Los Angeles, Chicago og Washington.

– Selv om det ikke er noen kjent og troverdig trussel på dette tidspunktet, trapper vi opp sikkerheten på høyprofilerte steder, sier New York-guvernør Andrew Cuomo.

I tillegg til økt politinærvær er soldater fra nasjonalgarden på plass ved byens to flyplasser. På turistmålet Times Square har politipatruljer med maskingevær overvåket området i dag, ifølge en fotograf i nyhetsbyrået AFP. Politiet i byen sier den økte overvåkningen vil vare i flere dager.

Politi på Manhattan

NEW YORK: På Manhattan i New York var det satt inn patruljer med maskingevær for å øke sikkerheten.

Foto: SPENCER PLATT / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt