Hopp til innhold

Etterlyser foreldre etter Nice-terroren

Franske myndigheter leter etter foreldrene til flere barn som ble skadd eller adskilt fra familien under torsdagens terrorangrep i Nice.

Pasteur-sykehuset i Nice

Fransk politi vokter inngangen til Pasteur-sykehuset i Nice, der flere av de skadde etter torsdagens angrep ble behandlet. Nå etterlyser franske myndigheter foreldrene til flere av barna som ble rammet.

Foto: JEAN-PIERRE AMET / Reuters

Minst 84 mennesker, flere av dem barn, ble drept da en 31 år gammel mann kjørte en lastebil inn i folkemengden langs promenaden i Nice torsdag kveld.

Nå etterlyser franske myndigheter foreldrene til flere barn som ble rammet i angrepet, melder Sky News.

På en pressekonferanse i ettermiddag bekreftet statsadvokat Francois Molins, som leder etterforskingen av terrorangrepet, at 10 barn og ungdommer er blant de drepte.

Rundt femti barn er blitt behandlet for skader etter terrorangrepet. To av barna som ble brakt inn, døde på sykehus, melder Sky News.

– De vil ikke si hvor mange. De vil ikke si om de er døde eller bare skilt fra foreldrene, forteller Sky News-reporter Sam Kiley, som står utenfor det lokale Pasteur-sykehuset, der flere av ofrene behandles.

For noen av barna som behandles, er tilstanden fortsatt livstruende, forteller en talsperson for et lokalt barnesykehus fredag ettermiddag.

Flere bortkomne barn skal også være samlet på en lokal politistasjon.

Flere barn ble skilt fra foreldrene i kaoset som oppsto torsdag kveld. Et foreldrepar mistet babyen sin da det oppsto panikk i folkemengden. Etter at deres fortviltte innlegg på Facebook ble delt av over 20.000, ble den åtte måneder gamle jenta gjenforent med familien.