NRK Meny
Normal

Mistet baby i Nice-terror – gjenforent via Facebook

Et foreldrepar mistet babyen sin i panikken som oppstod da lastebilen meide inn i folkemengden i Nice. Etter massedeling av et innlegg på Facebook er den åtte måneder gamle jenta gjenforent med familien sin.

Baby gjenfunnet etter terrorangrep i Nice

Den åtte måneder gamle babyen ble gjenforent med familien sin etter terrorangrepet i Nice.

Foto: Facebook

Etter lastebilmassakren i Nice hvor over 80 mennesker mistet livet, mange av dem barn, la en fortvilet kvinne ut en melding på Facebook med bilde av babyen:

«Vi har mistet åtte måneder gamle BB. Venner i Nice, har dere sett henne, eller funnet henne, vær så snill å ta kontakt», skrev Tiava Banner.

– Vi fant!!!

Etterlysningen av barnet ble delt av venner, bekjente og etter hvert ukjente. Til slutt fikk de kontakt med noen som hadde tatt hånd om barnet.

Innlegget ble til sammen delt over 20.000 ganger, og etterlysningen er nå oppdatert med at babyen er funnet:

«Vi fant!!!! Tusen takk for hjelpen! Takk til alle på Facebook som har hjulpet oss og sendt støttemeldinger», skriver Banner.

Hun takker for all hjelp og beklager at hun ikke kan svare hver og en som har tatt kontakt.

Hun presiserer i det oppdaterte innlegget at hun ikke er moren til babyen. Hun legger til at hun har familiemedlemmer på sykehus og ønsker at folk ber for dem.

baby gjenfunnet

Innlegget ble delt over 20.000 ganger og det endte godt med foreldre og baby gjenforent.

Foto: Skjermdump / Facebook

Mange drepte og skadde barn

Angrepet på Frankrikes nasjonaldag skjedde under rakettoppskytingen i Nice. Mange familier hadde samlet seg ved strandpromenaden i Nice, Promenade des Anglais, for å se det tradisjonsrike fyrverkeriet.

Mange barn var dermed til stede under angrepet, og ifølge franske medier er mange av de drepte barn. Rundt 50 barn får også behandling på sykehus.

Gjerningsmannen skal ha lett etter en plass hvor han kunne ramme flest mulig, og vitner forteller at han kjørte i sikksakk før han meide inn i folkemengden. Han skal ha kommet seg til strandpromenaden ved å late som om han var der for å selge iskrem.

En 31 år gammel fransk-tunisier peker seg ut mannen bak angrepet.

Blomster er lagt ned der minst 84 mennesker ble drept i Nice

Blomster er lagt ned ved strandpromenaden hvor minst 84 mennesker ble drept.

Foto: Luca Bruno / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt