Hopp til innhold

Etterforsker publisering av Abdeslam-bilde

Selv om han sitter i isolasjon i det sikreste fengselet i landet, kan en belgisk avis i dag presentere et bilde av den terrorsiktede Salah Abdeslam. Lekkasjen blir etterforsket av fengselsledelsen.

Salah Abdeslam

Dette bildet av Salah Abdeslam er tatt på cella i fengselet i Brugge.

Foto: Het Nieuwsblad / Faksimile

Bildet i Het Nieuwsblad viser en mann som ser sliten ut og bærer preg av lang tid på flukt og et strengt regime i fengselet, skriver den belgiske kringkasteren RTBF.

Abdeslam var den siste av de antatte gjerningsmennene fra Paris-angrepene 13. november i fjor. Han var utenfor Stade de France, men var den eneste av angriperne som ikke sprengte seg selv i lufta.

18. mars ble han pågrepet i en politiaksjon mot en leilighet i Brussel-bydelen Molenbeek.

Abdeslam har i avhør fortalt at han planla nye angrep fra sitt skjulested i Brussel.

Strengt bevoktet

Siden arrestasjonen har han sittet fengslet i Brugge, i det eneste fengselet i Belgia som har en avdeling med høy sikkerhet.

I en underetasje, i en celle på to ganger fire meter der det bare kommer ned dagslys fra en sluse, sitter han. Man må gjennom et titalls låste dører for å komme inn til mannen.

Hvert 30. minutt blir han kontrollert. Lyset på cella blir slått på for å sjekke at den arresterte er der og i live, melder RTBF.

Til tross for de strenge tiltakene har noen altså gitt media et bilde av Abdeslam. Fengselsledelsen vil ikke kommentere denne saken, men er i gang med å etterforske hva som har skjedd og spør seg om det kan være et familiemedlem eller en ansatt som har tatt det, skriver Le Soir.

I 2004 ble det offentliggjort bilder av Marc Dutroux, som var tiltalt for kidnapping, tortur og seksuelt misbruk av barn. Den gangen viste det seg at det var en fangevokter som hadde solgt bildene.

Fengselet i Brugge

Fengselet i Brugge

Foto: JOHN THYS / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt