Hopp til innhold

Enda en Trump-kontakt vil inngå avtale med Mueller

Nok en person i kretsen rundt Donald Trump forhandler om å inngå en avtale med spesialetterforsker Robert Mueller. Nå er det skribenten og kommentatoren Jerome Corsi som ønsker å samarbeide.

Jerome Corsi

Jerome Corsi er en godt kjent skikkelse på den politiske ytre-høyre siden i USA som skribent og kommentator. Han er også kjent for sine konspirasjonsteorier.

Foto: Str / AP

Corsi bekrefter overfor flere nyhetsbyråer at han har forhandlet om å inngå en avtale med påtalemyndigheten, men vil ikke si mer om saken.

Jerome Corsi har nære bånd til tidligere Trump-medarbeider Roger Stone, som er sentral i etterforskningen av russisk innblanding i presidentvalgkampen i 2016 og eventuelt samarbeid med Trump-kampanjen.

Jerome Corsi bistod Stone med innhenting av bakgrunnsmateriale for bruk i valgkampen.

Corsi uttalte under en YouTube-sending i forrige uke at han venter å bli siktet for å ha løyet for politiet, men framholdt da at han var uskyldig.

Hvem visste hva om Wikileaks?

Muellers etterforskere har avhørt Jerome Corsi som ledd i granskingen av Roger Stones mulige forbindelse til og samarbeid med Wikileaks.

John Podesta

John Podesta var sjef for Hillary Clintons valgkamp. Hans e-postkonto ble hacket og e-postene offentliggjort av Wikileaks.

Foto: Patrick Semansky / AP

Amerikanske etterretningstjenester mener Russland sto bak tyveriet av en stor mengde e-poster fra Demokratene under valgkampen i 2016, e-poster som senere ble offentliggjort av Wikileaks.

Offentliggjøringen ble et stort problem for Clintons valgkamp, og antas å ha bidratt til valgnederlaget.

Muellers etterforskere jobber for å finne ut om Stone på forhånd hadde kjennskap til Wikileaks' offentliggjøringer, om Stone fikk se e-postene som skulle offentliggjøres og hvilken kontakt det eventuelt var mellom WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange og Stone.

Julian Assange er også i søkelyset, viste et hemmeligstemplet rettsdokument i forrige uke.

Corsi har tidligere uttalt at han ikke kan erindre noen forbindelse mellom Stone og Assange.

Under sterkt press

Roger Stone på sin side skriver i en uttalelse at han ikke var klar over at Corsi ønsker å inngå en avtale med etterforskerne, men legger til at Corsi har vært under et sterkt press.

USA-TRUMP/ROGER STONE

Roger Stone har siden 1990-tallet arbeidet for Donald Trump. Under valgkampen i 2016 var han både offisiell og uoffisiell rådgiver.

Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters

– Han har tidligere fortalt at han gang på gang er blitt spurt om ting som han mener ikke har skjedd, skriver Stone ifølge Ap.

Selv benekter Stone kjennskap til innholdet i de stjålne e-postene, hvem som var kilden til dem eller nøyaktig kunnskap om når de skulle offentliggjøres.

Stone opplyser at Corsi aldri viderebrakte informasjon om e-postene eller viste frem dokumenter som omhandlet dem til ham.

En talsmann for Muellers etterforskningsgruppe ønsker ikke å si noe om avtalen, ifølge The Washington Post.

Har gitt tilgang til e-poster og Twitter-meldinger

Kopier av boken "The Obama Nation"

Jerome Corsi utga boken "The Obama Nation" under valgkampen i 2008, håpet var å stanse Demokratenes presidentkandidat.

Foto: Brendan Mcdermid / Reuters

Jerome Corsi har tidligere jobbet for nettstedet InfoWars, kjent for sin spredning av konspirasjonsteorier.

Han har samarbeidet med granskerne i rundt to måneder, og har levert inn to datamaskiner og en mobiltelefon. Han har også gitt FBI tilgang til e-postkontoer og Twitter-meldinger.

Nylig har han imidlertid uttalt at samtalene med etterforskerne har «gått i lufta».

– Jeg regner med at jeg i løpet av de nærmeste dagene vil bli tiltalt av Mueller, har Corsi uttalt, samtidig som han ba om donasjoner til et fond til juridiske utgifter.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt

USAs president Joe Biden holder den tradisjonelle State of the Union-talen i Kongressen, der Republikanerne nylig har tatt kontrollen i Representantenes hus.

Biden holder den tradisjons­rike talen om nasjonens tilstand

USAs president Joe Biden holder den tradisjonelle State of the Union-talen i Kongressen, der Republikanerne nylig har tatt kontrollen i Representantenes hus.