Hopp til innhold

Dramatiske jordskjelvbilder fra Tibet

Unike mobilvideoer fanget jordskjelvet da det også rammet Tibet lørdag. Opptakene viser livredde mennesker som løper unna jordras og bygninger som kollapser foran øynene på dem.

Mobilvideo som viser jordskjelv og ras i Jilong.

LØP: I en av videoene løper en desperat far med et barn i sine armer, mens han gispende forsøker å betrygge barnet med: «Det går bra. Det går bra», skriver Reuters.

Amatøropptakene fra Jilong Port viser først grensepolitiet som forsøker å roe ned folk før panikken bryter løs.

I en av videoene løper en desperat far med et barn i sine armer, mens han gispende forsøker å betrygge barnet med: «Det går bra. Det går bra», skriver Reuters.

Da folk kom seg i sikkerhet, samlet de seg på en åpen plass og satte opp en enkel tilfluktsleir med hjelp fra grensepolitiet.

Ingen omkomne

Jordskjelvet førte først og fremst til materielle skader, men ødelagte veier sørget for at området ble isolert fra resten av verden.

Redningsmannskaper ankom Jilong Port først tre dager senere, men har så langt ikke fått meldinger om at noen mennesker skal ha omkommet i området.

– I ettertid ble jeg svært rørt av å se hvordan folk forsøkte å hjelpe hverandre, forteller Wen Shufeng, som står bak ett av videoopptakene til CCTV.

Redningsmannskapene tror det gikk så bra nettopp fordi folk viste omtanke.

I alt skal 25 personer ha omkommet andre steder i Tibet, mot rundt 5500 personer i det verst rammede nabolandet Nepal.

Jordskjelvet i Tibet

SISTE NYTT

Siste nytt