Hopp til innhold

Dømt til livstid for drapet på Lisa Holm

Litauiske Nerijus Bilevicius (35) ble tirsdag dømt til lovens strengeste straff for drapet på Lisa Holm (17) i svenske Lidköping.

Lisa Holm

17 år gamle Lisa Holm forsvant på vei hjem fra jobb i Lidköping vest i Sverige i juni. Noen dager senere ble hun funnet død. Nerijus Bilevicius (35) er dømt til livsvarig fengsel for mordet.

Foto: Thomas Johansson / NTB scanpix

35-åringen har hele tiden nektet for at han har hatt noe med drapet å gjøre, og hevder fortsatt at han er uskyldig.

Påtalemyndigheten har under rettssaken i Skaraborgs tingsrätt vist til DNA-spor og blodspor fra den mistenkte på Lisa Holms klær. Han er også dømt til å betale erstatning til jentas familie.

I retten i forrige uke sa han at han ikke visste hvem Holm var, og forstår ikke hvordan hans DNA kan ha havnet på jentas klær, skriver Dagens Nyheter.

Hengt i et skap

Ifølge påtalemyndigheten ble jenta hengt, og 35-åringen skal ha gjemt kroppen i et klesskap i en redskapsbod etter drapet.

Rettslegen opplyser om at jenta ikke er utsatt for noe seksuelt overgrep, men påtalemyndigheten har ment at det er vanskelig å se motivet for ugjerningen som noe annet enn seksuelt.

– Jeg våger å påstå at hensikten hele tiden har vært å ta livet av offeret. Han visste at Lisa ville kunne pekt ham ut. Dette var ingen voldtekt som gikk feil, hensikten var hele tiden å overmanne henne, henge henne, teipe henne og få nytelse og tilfredsstillelse av dette, sa aktor Lars-Göran Wennerholm i sin sluttprosedyre under rettssakens siste dag, skriver Aftonbladet.

Dommen vil mest sannsynlig bli anket, opplyser Bilevicius' forsvarer Inger Rönnbäck. Hun sa under sin avsluttende prosedyre at en annen drapsmann enn hennes klient, ikke kunne utelukkes.

Gjestearbeider

Sammen med sin bror og hustru har litauiske Bilevicius i flere år dratt til Sverige og jobbet som gjestearbeider på en gård i Blomberg, rett ved kafeen der Lisa Holm jobbet. Alle de tre har vært etterforsket i forbindelse med drapet, men svensk politi ble etter hvert sikre på at 35-åringen var alene om drapet på den 17 år gamle svenske jenta.

17-åringen forsvant på vei hjem fra jobb i Kinnekulle i Västergötland ved sekstiden den 7. juni i år, og politiet fattet mistanke da mopeden hennes ble funnet med nøkkelen i.

Et stort søk ble satt i gang, og opp mot 900 frivillige var med i samarbeid med organisasjonen Missing People. Politiet ble oppmerksom på den siktede mannen da han ved ett tilfelle skal ha forsøkt å hindre Missing people i å lete etter jenta.