Hopp til innhold

Moren til siktet brødrepar: – Dette er helt utenkelig

– De er begge arbeidsomme og har aldri vært i bråk, sier moren til brødrene som er siktet for drapet på Lisa Holm, til Expressen.

Gården der Lisa Holm ble funnet død

På denne gården like uten for den lille plassen Kinnekulle i Sverige, ble Lisa Holm (17) funnet drept forrige uke.

Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix

På fredag ble to litauiske brødre i 30-årene pågrepet for drapet på 17-åringen Lisa Holm i Sverige.

Lisa Holm hadde vært savnet i en snau uke, og flere tusen frivillige hadde lett henne. Kort tid etter pågripelsen, fant politiet henne død.

Nå har den svenske tabloidavisen Expressen besøkt moren til brødrene i Litauen. Hun kan ikke forstå at sønnene hennes er siktet for drap.

– De er begge arbeidsomme og har aldri vært i bråk. Dette er helt utenkelig, sier moren til avisen.

Fortalte familien om saken

Hun sier at sønnene fortalte henne om saken dagen etter at Lisa Holm forsvant.

– Min eldste sønn fant en hanske i låven der han arbeidet på mandag. Han løftet den opp, tittet på den og la den tilbake. Det gjorde også hans svenske sjef, sier hun.

Expressen har også truffet kona til en av brødrene, som bor i Litauen sammen med deres åtte år gamle sønn.

Også hun skal ha blitt holdt oppdatert om Lisa-saken mens letingen pågikk. Under en Skype-samtale så kona at en politimann kom på besøk til brødrene.

«Gud forby at de mistenker oss»

– Jeg spurte hva som skjedde. Han sa han syntes noe var rart og sa: «Gud forby at de mistenker oss bare fordi vi er litauiske», sier kona.

Politiet har vært sparsomme med detaljer om drapet og har ikke sagt noe om mulige motiver for ugjerningen.

Mandag meldte den svenske avisen Aftonbladet at et eller flere klesplagg var det avgjørende funnet som førte frem til Lisa. Politiet vil ikke kommentere opplysningen.

Politiet jobber på spreng

Politiet jobber fremdeles på spreng for å finne ut hva som skjedde med Lisa. Retten må vurdere om det er grunnlag for å fengsle de to brødrene senest innen kl. 12 på tirsdag, og politiet må da legge frem bevis.

Lisa Holms kropp er til rettsmedisinsk obduksjon, men det kommer til å ta tre til fire uker før de kjenner den eksakte dødsårsaken, forteller Tommy Nyman, pressetalsperson i politiet, til SVT.

Les også:

SISTE NYTT

Siste nytt