Hopp til innhold

Familien: – Vi kan ikke forstå at Lisa er borte

Familien til drepte Lisa Holm (17) snakker med pressen for første gang. – Vi er som i en boble der vi fremdeles på en eller annen måte tror at hun skal komme hjem igjen, sier familien.

Lisa Holm og nedlagte blomster

DREPT: Lisa Holm (17) ble funnet drept ved Kinnekulle i Sverige 12. juni.

– Vi håpet til det siste at hun skulle bli funnet i livet. Håpet var virkelig det siste som forsvant. Selv i dag når vi vet, er vi som i en boble der vi fremdeles på en eller annen måte tror at hun skal komme hjem igjen, sier familien til lokalavisen Skaraborgs Allehanda.

Det er rundt to uker siden de opplevde alle foreldres største mareritt. Lisa Holm (17) forsvant på uforståelig vis ved Kinnekulle i Sverige. Etter en snau uke med intenst letearbeid ble hun funnet drept.

Lisa elsket å reise

Familien forteller om en jente som var alltid var glad og positiv. Lisa var nysgjerrig og spesielt glad i å reise.

– Det var det beste hun visste. Hun hadde et verdenskart på rommet der hun satte nåler på de stedene hun hadde vært. Da hun var liten, funderte hun på om hun også kunne sette en nål der hennes pappa hadde vært. Om det innebar at hun også faktisk hadde reist dit, sier mammaen så resten av familien begynner å le.

LES OGSÅ: Litauiske brødre mistenkt for drapet på Lisa

Skal klare å leve videre

Til tross for familiens bunnløse sorg, finnes det fremdeles en slags livsgnist i dem som driver dem videre.

– Det er rart, men midt i sorgen kan vi innimellom legge bort noe av sinnet. Det er som om det avskjermes for at vi skal kunne gå videre og leve for hverandre i familien. Og for Lisa. Hun ville aldri ha villet at vi bare satt her. Hun siktet alltid fremover, det vil hun at vi også skal gjøre, sier familien til avisen.

De har nå tenkt til å opprette et fond eller en stiftelse i Lisas navn.

Kvinne løslatt

Tre personer fra Litauen ble pågrepet for drapet. De ble pågrepet rundt 300 meter fra kafeen der 17-åringen jobbet og sist ble sett i live. Lisa ble funnet død noen timer senere.

To av personene, to brødre i 30-årene, ble siktet for selve drapshandlingen, mens kona til en av mennene ble siktet for å ha holdt forbrytelsen skjult.

Tirsdag denne uken ble hun løslatt. Politiet mistenker kvinnen fremdeles, men mistanken er ikke sterk nok til holde henne varetektsfengslet.

– Jeg har hatt en uke på meg til å styrke mistanken mot henne, men det har jeg ikke klart, sa Lars-Göran Wennerholm hos den svenske påtalemyndigheten etter fengslingsmøtet.

Begge de to brødrene er fremdeles i varetekt.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT

Siste nytt