Det hvite hus: – Oppdraget i Syria er uendret

USAs president Donald Trump vil fortsatt at de amerikanske styrkene skal komme hjem fra Syria «så fort som mulig», ifølge Det hvite hus.

Donald Trump

OPPDRAG UENDRET: USAs president Donald Trump under en tale da han kunngjorde helgens angrep i Syria natt til lørdag.

Uttalelsen kommer etter at Frankrikes president Emmanuel Macron slo fast at han hadde overbevist Trump at det er nødvendig med amerikansk nærvær i Syria på lengre sikt.

– Oppdraget i Syria er uendret. Presidenten har vært tydelig på at han vil at de amerikanske styrkene skal komme hjem så fort som mulig, sier Det hvite hus' talsperson Sara Huckabee Sanders, ifølge Reuters.

Etter USA, Storbritannia og Frankrikes felles angrep på syrisk jord i helgen har flere spekulert i om Trump har endret standpunkt om videre amerikansk tilstedeværelse i Syria.

Trosser egne rådgivere

Pressesekretær Sarah Sanders

Pressesekretær Sarah Sanders i Det hvite hus.

Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

I tillegg til den franske presidenten har flere av Trumps egne militære rådgivere forsøkt å overtale ham til å beholde amerikanske soldater i Syria, blant annet for å hindre at ekstremistgruppa IS vokser seg sterkere igjen.

– Vi er fast bestemt på å utslette IS og skape forutsetninger for å hindre dem å komme tilbake. I tillegg forventer vi at våre allierte og partnere i regionen tar større ansvar, både militært og økonomisk for å sikre regionen, sier Sanders.

Macron, Merkel, Trump

Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands forbundskansler Angela Merkel og USAs president Donald Trump under G20-toppmøtet i Hamburg i juli.

Foto: John Macdougall / AP

Ønsker fortsatt USAs tilstedeværelse

Søndag sa Macron i et fjernsynsintervju at «vi har overbevist ham (Trump) om at det er nødvendig å bli værende».

Under en uke etter at Trump i en tale sa han ville ha USA ut av Syria, varslet den amerikanske regjeringen et mulig militært angrep på Syrias regjering. Angrepet kom natt til lørdag, som svar på den antatte bruken av kjemiske våpen i Syria.

Bilder fra det amerikanske forsvarsdepartmentet via Reuters.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt