Den yngste mistenkte har overgitt seg

Den yngste av de antatte gjerningsmennene fra terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo har overgitt seg. Samtidig fortsetter jakten på to brødre som også er etterlyst.

Den yngste av de antatte gjerningsmennene fra terrorangrepet i Paris har overgitt seg til politiet.

– Hamyd Mourad overga seg til politiet onsdag klokka 23, etter å ha sett navnet sitt sirkulere på sosiale medier. Han er nå arrestert, sa en kilde til nyhetsbyrået AFP i natt.

Torsdag morgen bekrefter en talskvinne for påtalemyndigheten i Paris opplysningene. Hun sier at 18-åringen kom gående inn på politistasjonen i Charleville-Mézières, nordøst for Paris, og overga seg, skriver New York Times.

– Han presenterte seg og ble satt i varetekt, sier Agnès Thibault-Lecuivre.

Flere pågrepet

Flere personer i kretsen rundt brødrene er pågrepet av politiet i løpet av natten i en omfattende antiterroraksjon i Reims, der den yngste av gjerningsmennene var fra. Det var også aksjoner i Strasbourg og forsteder til Paris.

Torsdag morgen bekrefter Frankrikes statsminister Manuel Valls at flere er pågrepet. Ifølge franske medier dreier det seg om sju personer.

Statsministeren sier at de to som fortsatt er på frifot er kjent for myndighetene, og at de «uten tvil» ble fulgt med på før terrorangrepet onsdag.

En ikke navngitt kilde sier til nyhetsbyrået AFP at flere menn og kvinner i omgangskretsen til de mistenkte har blitt tatt med inn til avhør.

Cherif og Said Kouachi

Brødrene Said Kouachi og Cherif Kouachi

Foto: FRENCH POLICE / Afp

Svært farlige

Den 18 år gamle Mourad var etterlyst sammen med to brødre i forbindelse med angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris onsdag, der tolv mennesker ble drept og flere kritisk såret.

Fransk politi gjennomførte også sent onsdag kveld, en større antiterroraksjon i Reims, der de to brødrene skal ha vokst opp, og der den yngste også var fra.

Politiet i Paris går nå ut med en appell til vitner som kan ha sett de to andre terroristene, brødrene som er henholdsvis 32 og 34 år gamle.

– Disse personene er antatt bevæpnet og farlige, advarer politiet. De ber alle som kan ha sett noe til, eller vet noe om de mistenkte om å ta kontakt med politiet på telefon.

Jihadister

Politiet identifiserte de tre fordi de fant id-kortet til en av brødrene i fluktbilen de brukte etter attentatet mot redaksjonen til Charlie Hebdo.

Begge brødrene er franske statsborgere, født i Paris av foreldre som var innvandrere fra Algerie. Foreldrene døde tidlig, og de vokste opp i Rennes før de flyttet tilbake til Paris, der Cherif jobbet som pizzabud, ifølge avisa Libération.

Cherif Kouachi ble i 2008 ble dømt til tre års fengselfor å ha deltatt i et nettverk som rekrutterte folk til å dra til Irak for å kjempe mot USA. Han ble pågrepet før han selv skulle reise til Irak.

Politi sikrer bygning i Paris

Natt til torsdag pågikk fortsatt en intens jakt etter de to brødrene som er mistenkt for angrepet i Paris. I byen Reims sikret politiet en bygning mens jakten pågikk.

Foto: JACKY NAEGELEN / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt