NRK Meny
Normal

Deler av Mexicogolfen gjenåpnes

Amerikanske myndigheter gjenåpner en tredel av de fiskefeltene i Mexcogolfen som har vært stengt av sølet fra den ødelagte oljebrønnen.

Fisker i Drum Bay, Louisiana

Store deler av Mexicogolfen gjenåpnes for fiske. Den siste tiden har mange fiskere vært sysselsatt med oljeopprydding.

Foto: CARLOS BARRIA / Reuters

- Siden midten av juni har data fra The National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) vist at det ikke er olje i disse områdene. Kystvakten har fløyet over fiskefeltene de siste 30 dagene, og har heller ikke sett tegn til olje, heter det i en uttalelse fra NOAA, senteret som overvåker oljeutslipp i amerikanske farvann.

Dette betyr at rundt 68.300 kvadratkilometer igjen blir åpnet for kommersielt- og fritidsfiske.

En tredel av Mexicogolfen

Fram til i dag har 217.500 kvadratkilometer, eller rundt en tredel av det området amerikanske myndigheter kontrollerer i Mexicogolfen, vært stengt.

Les: Nytt manipulert BP-bilde avslørt

Les: Gigantspleiselag mot oljekatastrofe

Les: - Hayward trekker seg innen 10 uker

De viktigste fangstfeltene som gjenåpnes ligger vest for Florida, på det nærmeste 354 kilometer fra den ødelagte brønnen.

- Vi er trygge på sjømat som fanges i disse områdene er, og vil fortsatt være, fri for forurensning, sier Jane Lubchenco i NOAA.

Viktig for økonomien

- Vi vet det er viktig at fiskerne kan dra til havs igjen. Denne industrien er ryggraden i golfregionens økonomi, sier Margaret Hamburg i kontoret for mat- og medisinadministrasjon.

- Samtidig må forbrukerne være trygge på sjømat fra Mexicogolfen er trygg å spise. Kontrollene som er foretatt er gjort i henhold til internasjonale standarder. De har ikke påvist unormalt høye verdier, sier hun.

Områdene som nå gjenåpnes har aldri vært tilsølt, men ble stengt av frykt for at havstrømmene kunne føre oljen til områdene, men det har ikke skjedd.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt