Hopp til innhold

Comey sammenligner Trump med «mafiaboss» i ny bok

Tidligere FBI-direktør James Comey sammenligner president Donald Trumps sin lederstil med en «mafiaboss'» i sine memoarer, ifølge AP.

James Comey

GIR UT MEMOARER: Tidligere FBI-direktør James Comey kommer med kraftig skyts i retning sin gamle sjef.

Foto: Andrew Harnik / AP

James Comey skriver også i boken, som av anmelderen i The Guardian kaller «eksplosiv», at Trump skal ha forsøkt å presse ham i etterforskningen om russisk innblanding i presidentvalget i 2016.

Den tidligere FBI-direktøren kaller Trump for «uetisk» og «ubundet til sannheten», og skriver i den kommende boka at presidenten, som øverste leder av USA, er «drevet av personlig ego».

Comey kaller i den 304 sider lange boken «A Higher Loyalty» Trumps presidentskap for en «skogbrann», ifølge The Washington Post.

Avsløringer

Donald Trump
Foto: Evan Vucci / AP

Ifølge nyhetsbyrået AP, som har lest boka, avslører Comey detaljer om samarbeidet mellom han selv som FBI-direktør og presidenten, og beslutningsprosessen rundt FBIs gransking av Hillary Clinton og familiens organisasjon i 2016.

Comey skriver også, ifølge The Guardian at presidenten angivelig skal ha forsøkt å få han til å avslutte etterforskningen av den daværende nasjonale sikkerhetsrådgiveren Michael Flynn.

Ifølge The Washington Post er også et av temaene i boka en rapport, som går ut på at russisk etterretning sitter på et videoopptak av Trump i en kompromitterende situasjon på et hotellrom i Moskva i 2013.

Fikk sparken

James Comey fikk beskjeden om at han hadde fått sparken som FBI-direktør fra en nyhetsoppleser på fjernsyn 9. mai. I den opprinnelige begrunnelsen for avskjeden viste Det hvite hus til hans håndtering av granskingen av Clintons e-postserver.

Det ble også vist til at det rådet full kaos i FBI, og at Comey ikke lenger hadde tillit blant sine ansatte.

Sparkingen av Comey førte til at Robert Mueller ble utnevnt til spesialetterforsker med ansvar for Russland-etterforskningen, etterforskningen av forbindelsene mellom Russland og Trumps valgkamp ved presidentvalget i 2016.

– Jeg vet at jeg fikk sparken på grunn av at noe ved måten jeg gjennomførte Russland-etterforskningen på, la press på ham eller irriterte ham på en måte, og at han valgte å sparke meg på grunn av det, sa Comey under en høring i Senatets etterretningskomité i juni.

Høringen ble omtalt som «Washingtons Super Bowl». Hensikten var å komme til bunns i påstandene om at Trump skal ha presset FBI-sjefen til å droppe en etterforskning av Trump-administrasjonens Russland-forbindelser.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt