Hopp til innhold

Anklager Comey for ulovlige lekkasjer

Trumps advokater slår tilbake mot den tidligere FBI-sjefen og anklager ham for å ha ulovlig lekket informasjon fra fortrolige samtaler med presidenten.

Trumps advokat, Marc Kasowitz, anklager Comey for lekkasjer

SE VIDEO: Trumps advokat Marc Kasowitz mener Comey har brutt loven.

Tidligere FBI-sjef James Comey fortalte i dag Senatets etterretningskomité om kontakten og møtene mellom ham og president Donald Trump.

Comey sier han dokumenterte sine samtaler med Trump gjennom egne notater etter hvert møte. Den tidligere FBI-sjefen forteller at han valgte sine ord med omhu, ettersom han var såpass «fjetret» over samtalene med presidenten. Comey henviste her til et møte i februar der Trump ifølge Comey sa han håpte FBIs etterforskning av Michael Flynns Russland-forbindelser, kunne legges til side.

– Trump føler seg renvasket

Trumps advokat Marc Kasowitz varslet at de ville komme med en uttalelse etter at høringen var over.

Trump gjennom sine advokater at han på noen som helst måte forsøkte å påvirke Comey til å avslutte etterforskningen av Michael Flynn eller forsøkt å hindre etterforskningen av russisk innblanding i presidentvalget.

Trump ba heller aldri Comey om å være lojal, hevder advokaten.

– Herr Comey har også endelig bekreftet offentlig det han gjentatte ganger har sagt til Trump privat, nemlig at han ikke var under etterforskning, sier Kasowitz.

Kasowitz beskylder i stedet Comey for å ha ulovlig lekket informasjon fra fortrolige samtaler han hadde med presidenten.

– Herr Comey har innrømmet at han er en av dem som har lekket hemmelig informasjon, sier Kasowitz.

– Vi vil la de ansvarlige myndigheter avgjøre om disse lekkasjene skal etterforskes.

– Presidenten føler seg renvasket og ser fram til å fortsette sitt viktige arbeid nå som denne skyen er borte.

Trump jr. stod for tvitringen

Donald Trump har så langt ikke kommentert høringen personlig, men hans sønn Donald Trump jr. var svært aktiv på Twitter og kommenterte fortløpende Comeys forklaring.

På spørsmål om han hadde blitt beordret av Trump til å avslutte etterforskningen av den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Michael Flynn, svarte Comey at han oppfattet det som en instruks.

Ifølge Comey skal Trump ha sagt at «han håpet» Comey kunne droppe saken. Trump jr. mener Comey burde forstå forskjellen på «håp» og en direkte ordre.

– Det å håpe, og det å be om noe, er to forskjellige ting. En skulle tro at en mann som Comey visste forskjellen, skriver Trump jr. på Twitter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt