Clinton: - Gi Amerika et comeback

- La oss gi Amerika comebacket som New Hampsire nå har gitt meg, sa Hillary Clinton etter å ha vunnet delstaten New Hampshire.

Hillary Clinton
Foto: BRIAN SNYDER / REUTERS

- Det er på tide at USA får en president som står på menneskenes side, sa Clinton, med klar kritikk av Bush-administrasjonen.

Hun gikk på scenen foran sine egne, med datteren Chelsea og ektemannen Bill ved sin side.

Nett-tv: Hillary Clinton: - Takk New Hampshire!

- Jeg ønsker å takke New Hampshire. Jeg har lyttet til dere den siste uken, og i løpet av denne uken har jeg funnet min egen stemme, sa Clinton.

Senator Clinton hadde en ledelse på mellom 2 og 3 prosent over Barack Obama nesten hele valgnatten, til tross for målinger som viste en 9 prosents ledelse til Obama foran valget.

Clinton vant i New Hampshire

Comeback kid

Supporterne til Hillary Clinton ropte "Comeback kid" da resultatene kom inn i løpet av kvelden, og seieren i New Hampshire er svært kjærkommen etter Hillarys tredjeplass i Iowa.

Kvinnelige og eldre velgere kan ha vært tungen på vektskålen for Clinton, ifølge valgdagsmålingene. I Iowa stemte 30 prosent av de kvinnelige demokratiske velgerne på Clinton, mens 35 prosent stemte på Obama. I New Hampshire stemte 45 prosent på Clinton, mens Obama fikk støtte fra 36 prosent av kvinnene.

Eldre velgere, som er en adskillig større velgermasse enn yngre velgere, støtter også Clinton fremfor Obama. 67 prosent av de demokratiske velgerne er over 40 år gamle, og flere støtter Clinton enn Obama.

Viktig Bill

Flere valgeksperter mener Hillary må takke ektemannen Bill for seieren i New Hampshire. Da det så som mørkest ut i valgkampen og Hillary Clinton så ut til å ligge 9 prosent under Obama, ble Bill flydd inn til de stedene i New Hampshire der støtten til Obama var sterk.

Seieren i delstaten var viktig for Hillary Clinton. Hadde Obama vunnet både Iowa og New Hampshire - etter at Hillary Clinton har vært i ledelsen i flere måneder - ville Obamas medvind inn i de neste valgstatene kanskje vært for sterk til at Clinton kunne stanset ham fra å bli Demokratenes presidentkandidat.

Gråt Hillary eller ikke?

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt