Chuck Norris: Gingrich kan få Amerika tilbake til sine glansdager

Chuck Norris skriver i en kommentar i dag at republikanernes presidentkandidat Newt Gingrich er den eneste som kan få Amerika tilbake til glansdagene.

Chuck Norris og kona Gena

Chuck Norris og kona Gena under valgkampen i 2008.

Foto: Gerald Herbert / AP

Video Newt Gingrichs South Carolina-tale

Newt Gingrich knuste Mitt Romney i nominasjonsvalget i Sør-Carolina.

Foto: Nyhetsspiller

I den amerikanske nettavisa World News Daily går Chuck Norris, kjent fra Walker Texas Ranger og en rekke filmer, ut og lovpriser Newt Gingrich som USAs neste president.

PROFIL: Newt Gingrich

Imot homofili og strengere våpenlover

Norris er kristen og har skrevet flere bøker med et kristent tema. Han er konservativ og har flere ganger donert penger til republikanske kandidater.

Han engasjerte seg blant annet i valgkampen til Mike Huckabee under presidentvalget i 2008. Norris er sterk motstander av homofili og er imot strengere våpenlover.

«Min kone Gena og jeg, mener at Newt Gingrich er svaret på de fleste spørsmål, og han fortjener vår støtte og våre stemmer. Vi holder med vår venn og guvernør i staten Texas, Rick Perry, da han trakk seg ut av valgkampen for å støtte Gingrich. Som Perry sa, så har Gingrich hjertet til en konservativ reformist.», skriver Norris.

– Den beste til bekjempe Obamas kampanjemaskin

Han benyttet anledningen til å hamre løs på Obamas politikk.

«Vi tror at med Newts erfaring, lederskap, kunnskap, visshet, tro og evnen til å lære av sine feil, kan han få Amerika tilbake til sine glansdager. Han er den beste mannen til å bekjempe Obama og hans kampanjemaskin.», skriver Norris videre.

Og det kan se ut til at Gingrich har en god sjanse til å stikke seg ut som presidentkandidat: I helgen nærmest knuste han motkandidat Mitt Romney i det republikanske nominasjonsvalget i Sør-Carolina.

Tallene viser Gingrich har sikret seg 40 prosent av stemmene mot Romneys 28 prosent.

LES: Gingrich tok en overlegen seier

SISTE NYTT

Siste nytt