NRK Meny
Normal

«Sjåføren forsøkte på alle måter å kontrollere bussen, men han lyktes ikke»

Vitner til ulykken i Italia sier at sjåføren mistet kontrollen over bussen. Myndighetene etterforsker om det er grunnlag for drapsetterforskning.

Bussulykke i Italia

Italiensk politi på stedet der ulykken skjedde. Vraket av bussen er nå flyttet.

Foto: CARLO HERMANN / Afp

38 mennesker er foreløpig bekreftet omkommet og 19 skal være skadd etter bussulykken som skjedde på motorveien mellom Napoli og Bari, nær byen Avellino.

Passasjerene i bussen var på vei tilbake til Napoli etter en pilegrimsreise.

LES OGSÅ: Minst 38 omkom i bussulykke i Italia

Ifølge den italienske avisen Corriere della Sera var det 48 mennesker om bord i bussen. Bare ti av dem er fortsatt i live, men mange av dem er hardt skadd.

Mulig punktering

De siste ni skadde er mennesker som oppholdt seg i biler som befant seg på veibroen i det bussen kom brasende inn i dem.

Vitneutsagn peker i retning mot at et av hjulene på bussen kan ha punktert før ulykken. Vincenzo Rusciano, onkel av en av de overlevende, har ifølge Corriere della Sera uttalt følgende:

– Min niese fortalte meg at det ene dekket på bussen punkterte. Sjåføren forsøkte på alle måter å kontrollere bussen, men han lyktes ikke. Deretter raste bussen utfor skrenten, sier Rusciano etter å ha møtt sin niese Anna på sykehus i Avellino.

– De var venner

Ifølge La Repubblica var busspassasjerene en tett sammenknyttet gruppe venner fra samme sted.

De skal ha vært på vei hjem fra en tredagers tur i byen Benevento. Gruppen skal ifølge avisen ofte ha dratt ut på slike turer sammen.

Saken fortsetter under videoen.

Vraket er nå kjørt bort

Opprydding etter bussulykken i Italia.

Flere italienske medier melder i dag at bussjåføren er blant de døde. Ifølge La Repubblica undersøker politiet likevel om det er grunnlag for å åpne drapsetterforskning.

– Ingen nordmenn innblandet

Italias statsminister Enrico Letta avlyste i morges et planlagt besøk til Akropolis i Aten som følge av ulykken.

– Det er en veldig trist dag, med tanke på det som skjedde i går kveld. Det finnes ikke ord for å beskrive dette, sier Letta i en uttalelse.

Den norske ambassaden i Roma ikke har fått meldinger om at nordmenn skal være involvert i bussulykken i Sør-Italia.

– Vi har vært kontakt med ambassaden i Roma. De har ikke fått noen beskjed om at nordmenn er involvert, sier pressekontakt Svein Michelsen i UD til NTB.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt