– Det er et slag i alles hjerter

Tusenvis tok farvel med ofrene etter den tragiske bussulykka i Italia i en stor sportshall tirsdag. Alle ofrene kom fra den samme område.

– Det var jo av mine nieser og deres fedre som døde, forteller Luciano Ariello til Reuters.

I tillegg er framtiden til fire andre av hans familiemedlemmer uviss:

– Dattera til niesa mi, hennes mann og to barn ble skadet. Nå er de på sykehus. Jeg vet ikke hvordan det går med dem, men de er i det miste i live, trøster Ariello seg med.

Han er en av mange familiemedlemmer og venner som har møtt opp i den store sportshallen i Pozzuoli tirsdag for å ta farvel. Så å si alle av ofrene hadde en tilknytning til den samme lille byen sør for Napoli, ifølge den italienske kringkasteren RAI.

Mange av dem var også i slekt, noe som gjør sorgen ekstra tung å bære for dem som sitter igjen.

– Denne tragedien har rammet alle. Den har vært et slag i hjertet og påvirker hele byen, sier Salvatore Gritti, som selv mistet en venn i ulykka.

– Hun var bare i bussen ved en tilfeldighet

38 personer døde og rundt 11 er fortsatt skadet etter at en buss kolliderte med flere biler, og stupte 30 meter ned en skrent i nærheten av byen Montefore Irpino søndag.

Om bord i bussen var 48 personer, deriblant barn, som var på vei til Napoli etter en pilgrimsferd til et katolsk landemerke i Puglia-området.

– Hun var bare i bussen ved en tilfeldighet, sier Bruno Luvane, som har mistet en av sine nærmeste venner.

Mandag måtte etterlatte identifisere sine døde etter en av Italias verste bussulykker noensinne. Familiemedlemmer brøt sammen i gråt ved kistene før de ble kjørt bort til sportshallen der gravferden fant sted dagen etter.

4000 minnet de døde

Statsminister Enrico Letta var også til stede under begravelsen, og rundt 4000 personer skal ha møtt opp i hallen under den nasjonale sørgedagen.

Årsaken til dødsulykka er fortsatt ukjent, men politiet etterforsker mulige tekniske feil ved bussen.

Vitner har sett at kjøretøyet var skadet og trolig manglet en dør få minutter før ulykka, noe som kan tyde på at bussjåføren hadde problemer med å styre bussen.

Ingen er så langt siktet i saken, selv om politiet etterforsker saken som mulig uaktsomt drap.

– Vi vil vite hva som skjedde, konkluderer Annibale Spira til AFP under minnegudstjenesten.

4000 personer møtte opp fo rå ta farvel med de 38 døde etter en av Italias verste bussulykker noensinne.

SE VIDEO: Italia sørger over sine døde.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt