NRK Meny
Normal

Brussel-bomber jobbet i EU-parlamentet

En av selvmordsbomberne som sto bak terrorangrepene i Brussel har tidligere hatt sommerjobb i EU-parlamentet.

Fra venstre: Khalid El Bakraoui, Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui

De tre selvmordsbomberne fra angrepene i Brussel. Fra venstre: Khalid El Bakraoui, Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui. Ifølge en AFP-kilde er det Laachraoui som tidligere har jobbet i EU-parlamentet.

– Han hadde sommerjobb med å vaske i Parlamentet i en måned i 2009 og en måned i 2010, skriver Parlamentet i en pressemelding.

I pressemeldingen blir ikke navnet på selvmordsbomberen nevnt, men en kilde sier til nyhetsbyrået AFP at det dreier seg om Najim Laachraoui.

Laachraoui var en av de to som sprengte seg på Brussel flyplass.

Ifølge Parlamentet hadde ikke Najim Laachraoui et kriminelt rulleblad da han arbeidet for rengjøringsfirmaet som sendte ham til parlamentet.

– Vi er ikke en «failed state»

Charles Michel

Den belgiske statsministeren Charles Michel møtte pressen i det internasjonale pressesenteret i Brussel onsdag.

Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Den belgiske statsministeren Charles Michel innrømmet onsdag at terrorangrepene utgjorde en sikkerhetssvikt, men avviste snakket om at landet er det som kalles en «failed state».

Det er et begrep som ellers brukes om land der sentralmyndigheter ikke har kontroll, som Somalia, Jemen og i noen tilfeller Pakistan.

- Når det er et slikt angrep så er det selvfølgelig en svikt og det kan ingen nekte for. Men jeg kan ikke godta ideen om at vi er en «failed state», sa Michel til journalister i Brussel.

Angrepene i Brussel kom fire dager etter arrestasjonen av Salah Abdeslam, mannen som hadde vært ettersøkt i fire måneder etter terrorangrepene i Paris 13. november i fjor.

Belgisk politi har fått mye kritikk for at Salah Abdeslam kunne gjemme seg i byen i månedsvis i Brussel, bare noen få hundre meter fra der familien hans bodde.

– Det tok ti år å stoppe Bin Laden, sa statsministeren i et forsøk på å tilbakevise kritikken.

Han viste også til at landets sikkerhetsmyndighet har avverget en lang rekke angrep.

– Vi har hatt flere enn 100 domfellelser som var knyttet til terrorisme i fjor, sa Charles Michel som også sa at det belgiske samfunnet var på vei tilbake til en normal tilstand.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt