BBC: Britiske turister rådes til å forlate Tunisia

Britisk UD råder britiske statsborgere til å reise hjem fra Tunisia på grunn av stor sannsynlighet for flere terroraksjoner. Norges utenriksdepartement vurderer situasjonen fortløpende.

Politi og spesialsoldater holder vakt under en minnestund på stranden i Sousse
Foto: FETHI BELAID / Afp

Utenriksdepartementet i Storbritannia råder alle britiske statsborgere om å forlate Tunisia fordi «flere terroraksjoner er høyst sannsynlig». Det melder BBC.

Briter anbefales om å ta kontakt med deres respektive turoperatører og planlegge reisen hjem til Storbritannia. De som reiser alene anbefales å fly hjem med kommersielle flyselskap.

BBC siterer utenriksminister Philip Hammond som sier at det ikke er snakk om en spesifikk eller overhengende trussel, men at de likevel advarer mot reiser som ikke er nødvendige. Utenriksministeren mener tunisiske myndigheter må iverksette ytterligere sikkerhetstiltak for å kunne beskytte turister.

I Utenriksdepartementet hjemme i Norge har de ikke endret reiserådet til nordmenn og fraråder ikke reiser til Tunisia.

– Vi oppfordrer reisende til å vise aktsomhet. UD vurderer situasjonen fortløpende i samråd med de andre nordiske land, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Veslemøy Lothe Salvesen til NRK.

Fredag 26. juni ble 38 turister drept under en terroraksjon mot strandhotellet Imperial Marhaba i Sousse i Tunisia. 30 av de drepte var britiske statsborgere. Det var en 23 år gammel student som sto bak angrepet og senere er 12 personer pågrepet, mistenkt for å ha tilknytning til det blodige terrorangrepet.

I Tunisia etterforskes fortsatt terroraksjonene i Sousse og mot Nasjonalmuseet Bardo i mai. Det jobbes fortsatt med å finne personer som kan ha tilknytting til disse angrepene.

SISTE NYTT

Siste nytt