Hopp til innhold

Politiet etterlyser Barcelona-terrorist med bilde

Politiet i Catalonia har mandag ettermiddag gått ut med bilder av mannen de mener kjørte varebilen inn i mennesker på La Rambla. Mannen etterlyses og de ber folk dele bildene på sosiale medier.

Terrormistenkt Barcelona

Politiet i Katalonia har gått ut med dette bildet av den mistenkte.

Foto: Politiet i Catalonia

Det Catalanske politiet, Mossos d'Esquadra, har på Twitter lagt ut et bilde av den ettersøkte mannen. De opplyser at den etterlyste terroristen er farlig og kan være bevæpnet.

Mannen på bildet skal være rundt 1,80 meter høy og det er mulig at han nå har skjegg, skriver politiet videre.

Laster Twitter-innhold

Den spanske avisen El Pais trykket i dag bilder fra et overvåkningskamera som kan vise sjåføren fra Barcelona-angrepet på vei bort Las Ramblas.

Spanske myndigheter mener bestemt å vite at det var den 22 år gamle Younes Abouyaaqoub som kjørte varebilen under terrorangrepet i Barcelona sist torsdag. De bekreftet i dag at de har identifisert sjåføren av bilen, og etterlyser ham bredt.

Abouyaaqoub er nå ettersøkt i hele Europa.

Samtidig trykket avisen El Pais tre bilder hentet fra et overvåkningskamera av en mann som går gjennom det kjente markedet La Boqueria, som ligger ved La Ramblas, rett i etterkant av terrorudåden.

Overvåkingsbilde av en mann som går gjennom La Boqueria-markedet i Barcelona etter terrorangepet

Dette bilde er fra et annet sted i La Boqueria.

Foto: Handout / Reuters
Overvåkingsbilde av en mann som går gjennom La Boqueria-markedet i Barcelona etter terrorangepet
Foto: Handout / Reuters

Vitner har fortalt at de så en ubevæpnet mann gå bort fra varebilen som hadde kjørt sikksakk nedover hovedgaten i full fart, trolig med den hensikten å treffe flest mulige.

El Pais mener at mannen på overvåkningsbildene kan være Younes Abouyaaqoub, på vei bort fra åstedet. Mannen på bildene er iført en sort og hvit T-skjorte. Det samme hadde Abouyaaqoub da han kvelden før ble avbildet av et annet overvåkningskamera utenfor en bank.

På overvåkningsbildene kan man se mannen, med solbriller på, passere andre som er på vei bort fra panikken som da rådet på Las Ramblas.

Stjal bil

BBC skriver at spansk politi nå undersøker om Abouyaaqoub, rundt 90 minutter etter at han ble fanget opp av kameraene, knivstakk og drepte en mann og stjal bilen hans for å komme seg videre unna. Politiet opplyser at drapet kan være knyttet til terrorangrepet.

To timer etter bilangrepet på Barcelonas berømte gate ble Pau Perez (34) funnet død i bilen sin. Han regnes som den 15. som er drept i terrorangrepet.

Regionmyndighetene i Catalonia skal ved 13-tiden norsk tid holde en pressekonferanse, hvor de skal gi en oppdatert status på etterforskningen.

Leter etter Barcelona-sjåfør i hele Europa

Catalonias innenriksminister Joaquim Forn sa i dag, mandag, til spansk radio at alt peker mot at Abouyaaqoub var den som førte bilen da den målrettet meide ned mennesker.

Han er den eneste som fortsatt er på frifot av de anslagsvis tolv personene som ifølge spansk politi var medlemmer i terrorcellen som stod bak angrepet sist torsdag.

Politiet utelukker ikke at Abouyaaqoub har forlatt Spania og eventuelt reist til Frankrike. Spansk politi har gjennomført en omfattende leting etter mannen nordøst i Spania.

Han er nå ettersøkt i alle europeiske land, ifølge Joaquim Forn.

Varebilen som

Spansk politi mener bestemt at de vet hvem som kjørte varebilen som meide ned og drepte 14 mennesker i Barcelonas paradegate.

Foto: Manu Fernandez / AP

Oppe i 14 døde

13 personer ble drept og over 100 såret under angrepet på Las Ramblas. Åtte timer senere ble flere andre såret i havnebyen Cambrils. En kvinne døde dagen etter av skadene hun fikk, dermed er dødstallet nå oppe i 14. Flere av de sårede har livstruende skader.

I Cambrils ble også fem mistenkte gjerningsmenn skutt og drept av politiet på stedet.

http://scanpix.no/spWebApp/preview/editorial/tc268913

Younes Abouyaaqoub (t.h. på bildet) er nå etterlyst i hele Europa.

Foto: - / AFP

Varebilen som ble brukt i Barcelona, er én av tre biler som knyttes til 22-åringens kredittkort. En av leiebilene ble funnet 70 kilometer nord for Barcelona, på veien til den lille byen Ripoll. Den siste bilen ble funnet i Ripoll.

Spansk politi mistenker at terrorcellen hadde planer om å fylle alle bilene med gassflasker for å gjennomføre et større angrep. Men planen antas å ha blitt endret etter at en stor mengde gassflasker tilsynelatende eksploderte ved et uhell i et hus i Alcanar onsdag i forrige uke. Alcanar ligger 200 kilometer vest for Barcelona.

SISTE NYTT

Siste nytt