Hopp til innhold

Kan ha funnet nok et dødsoffer etter Barcelona-terroren

Spansk politi undersøker om den døde mannen som ble funnet i en bil er det 15. offeret.

Grensekontroll mellom Spania og Frankrike

Spanske politi har innført ekstra streng grensekontroll til Frankrike og de frykter at den mistenkte 22 år gamle terroristen som fortsatt er på frifot har klart å komme seg over til nabolandet.

Foto: RAYMOND ROIG / AFP

Ifølge spanske medier klarte 22 år gamle Younes Abouyaaqoub, som er mistenkt for å ha kjørt ned og drept 13 mennesker på Barcelonas travle handlegate La Rambla, trolig å utnytte kaoset til å unnslippe og hoppe på en T-bane.

Han skal deretter ha trolig ha drept en mann og stjålet bilen hans, før han ble stoppet av en politisperring på vei sørover mot Cambrils.

Stoppet i veisperring

Bilen forsøkte å kjøre gjennom veisperringen og skadet to politifolk. Politiet trodde først at de skjøt og drepte sjåføren.

Men nye undersøkelser viser at personen som ble funnet død i bilen trolig var drept på forhånd – før bilen ankom veisperringen.

– Vi har foreløpig ikke koblet funnet av den døde mannen til terroren eller noen av de mistenkte, men vi jobber på spreng med etterforskningen, sier politisjef i Catalonia, Josep Lluis Trapero i dag.

– En person ble observert idet han løp fra bilen. Vi undersøker nå om han har noe med terroren å gjøre, sier Trapero.

Kan ha rømt landet

Ifølge politikilder spanske medier har snakket med, er teorien at dette var den 22 år gamle hovedmistenkte som politiet nå ikke vet hvor befinner seg.

– Vi kan ikke utelukke at den hovedmistenkte har klart å krysse grensen til Frankrike, sier Trapero.

SISTE NYTT

Siste nytt