Anonymous hacket Syrias forsvarsdepartement

Den internasjonale hackergruppen Anonymous har hacket hjemmesiden til det syriske forsvarsdepartmentet, for å vise sin støtte til det syriske folk. Rundt 2000 mennesker skal ha blitt drept siden demonstrasjonene mot det syriske regimet startet i vår.

Anonymous hacket Syrias forsvarsdepartement

Siden til det syriske forsvarsdepartemenet, etter å ha blitt hacket av gruppen Anonymous.

Foto: SKJERMDUMP

Nettsiden viste en stund det syriske flagget med Anonymous logo i midten. På engelsk og arabisk stod det en beskjed til det syriske folk.

«Til folket i Syia: Verden står sammen med dere mot Bashar al-Assads brutale regime. Vit at tiden og historien er på deres side - tyranner bruker vold fordi de ikke har har noe annet, og jo mer voldelige de er, jo mer sårbare blir de», ifølge Belfast Telegraph.

Det ble også lagt inn videoer som viser volden i landet, samt lenker til hjemmesidene til protestgrupper, Twitter-kontoer og Facebook-sider som viser sin misnøye med den sittende presidenten.

Nettsiden er nå ute av drift.

«Vi hyller deres bestemte valg om å ikke bruke vold mot al-Assads brutale regime, og beundrer deres vilje til å jakte på rettferdighet, ikke bare hevn. Alle tyranner vil falle, og takket være deres mot vil Bashar al-Assad være den neste», skriver Anonymous videre.

Spain Cyber Attacks

Hackergruppen Anonymous er en verdensomspennende organisasjon. Her noen av gruppens tilhengere fotografert i Spania med sine karakteristiske Guy Fawkes-masker.

Foto: Arturo Rodriguez / Ap

Rundt 2000 drept

Minst 57 sivile syrere ble drept i militæraksjoner utført av president Bashar al-Assads styrker i et forsøk på å stanse opprøret mot ham, meldte syriske aktivister søndag.

– Dette er midlertidige tall. Antall drepte stiger fra time til time, sier den syriske aktivisten Suhair al-Atassi, på telefon til nyhetsbyrået Reuters.

Al-Atassi, som er medlem av gruppa Den syriske revolusjonens samordningsunion, befinner seg i den syriske hovedstaden Damaskus.

38 sivile i den østlige byen Deir al-Zor og 13 sivile i Hula-området er blant de mange som skal ha blitt drept i søndagens aksjoner.

Syriske aktivister og demonstranter har i flere måneder protestert mot Assads regime og krevd presidentens avgang.

Syriske myndigheter har imidlertid med tiltakende styrke forsøkt å knuse opprøret ved bruk av vold.

Mer enn 1.650 sivile syrere og omkring 390 regjeringssoldater skal ha blitt drept siden demonstrasjonene mot det syriske regimet startet i vår, ifølge lokale menneskerettighetsadvokater.

Bashar al-Assad

Syrias president Bashar al-Assad.

Foto: Benoit Tessir / Reuters/Scanpix

Hacket amerikanske politisider

I forrige uke hevdet Anonymous å ha hacket seg inn på 70 amerikanske politnettsider, for det meste lokale.

Hackergruppen hevdet å stjålet 10 gigabyte med informasjon for å hevne at flere av gruppens sympatisører har blitt arrestert i Storbritannia og USA.

Gruppen har tidligere hacket stengt betalingstjenesten PayPal, Mastercard og Visa, etter å at frøs Wikileaks kontoer.

Anonymous ble første gang kjent etter en serie angrep på nettsider med forbindelse til scientologikirken.

Hackergruppen har også sagt at de vil vil latterliggjøre «2083 A European Declaration of Indepence» , det over 1500 siders lange dokumentet Anders Behring Breivik publiserte før terrorangrepene 22. juli.

SISTE NYTT

Siste nytt