Hackere ble selv hacket

Den store hackergruppen Anonymous fikk smake sin egen medisin, da deres nylanserte sosiale nettsted Anon+ ble stengt av hackere.

Anonymous sosiale nettsted Anon+

Mandag 18. juli ble Anon+ åpnet, Anonymous-hackernes eget sosiale nettsted. To dager senere ble Anon+ hacket.

Foto: Skjermdump

Onsdag denne uka ble hackergruppen Anonymous` nylanserte nettsted Anon+ ramponert av hackere, skriver nettstedet digi.no.

Anonymous er en samling av hackere fra hele verden. De har den siste tiden stått bak en rekke store hackerangrep som blant annet har rammet nettsidene til FBI, en rekke aviser, spillgiganten Sony og flere lands regjeringssider.

I Norge har blant annet matvarekjeden Kiwi og de politiske partiene Arbeiderpartiet og Høyre blitt rammet av angrep av Anonymous-aktivister. Denne uken var det deres tur å få nettsidene satt ut av spill.

Det skal være en tyrkisk hackergruppe som kalles for Akincilar som hacket Anon+ og la igjen en hilsen, i følge digi.no. Nettstedet skriver videre at vandaliseringen av hackernettstedet Anon+ gikk ut på at logo og innhold på sida ble byttet ut.

Lagde eget hacker-nettsted

Nettstedet Anon+ skriver at det er et sosialt nettverk av og for Anonymous. MSNBC skriver at hackergruppen lagde sitt eget sosiale nettsted, etter at Google stoppet grupper der Anonymousmedlemmer møttes på det rykende ferske nettstedet Google+.

– Velkommen til revolusjonen. Et nytt sosialt nettverk der vi slipper å frykte sensur, og vi ikke må moderere oss, står det inne på de ferske nettsidene til Anon+.

Nettstedet Anon+ er nå oppe og går igjen. Torsdag kveld skrev nettstedet at de nå holder på å bytte servere, og dermed kan det være noe nedetid.