NRK Meny
Normal

Angrer ikke på terror-pågripelsene

Politiet i Gøteborg får massiv kritikk etter terrorsaken, men påtalemyndigheten mener de handlet på rett måte. I går bekreftet det svenske sikkerhetspolitiet Säpo at de henlegger saken.

Politi i Gøteborg

Politiet var godt synlig i Göteborgs gater etter at fire menn ble pågrepet, mistenkt for å ha forberedt en terroraksjon i byen.

Foto: BJØRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

– Det at politiaksjonen rammet mennesker som vi raskt kunne fri fra all mistanke, er selvfølgelig ytterst beklagelig, skriver aktor Tomas Lindstrand på påtalemyndighetens hjemmesider.

I alt fire familiefedre , alle opprinnelig fra Syria, ble arrestert i forbindelse med bombetruslene i Gøteborg i oktober.

To av dem ble løslatt samme dagen som de ble pågrepet, på grunn av mangel på bevis. De to andre ble fengslet og siktet for terrorplanlegging i Gøteborg, men ble senere sluppet fri .

Troverdige tips

I går ble saken henlagt, og det er ingen mistenkte igjen. De fire krever nå svar på hvorfor de ble pågrepet .

Politiet har tidligere ikke villet fortelle hva som lå bak mistanken, men Lindstrand forteller nå at aksjonen ble gjennomført etter flere tips om at 100 personer kunne omkomme i et attentat i en del av Gøteborg sentrum, lørdag 30. oktober.

På bakgrunn av disse tipsene besluttet Lindstrand, sammen med Säpo politiet i Västra Götaland å slå til med pågripelser og husransakelser.

Han skriver at disse tipsene fortsatt oppfattes som troverdige, og at de var forenlige med informasjon fra spanere.

Etterforskes

Tomas Lindstrand og politiets reaksjon på bombetruslene etterforskes nå av den svenske spesialenheten for politisaker, skriver SVT.

Det var fredag 29. oktober at politiet gikk ut og fortalte om en bombetrussel på en ukjent adresse i sentrale Göteborg, som gjaldt for påfølgende dag.

Dagen etter ble flere personer pågrepet, mistenkt for forberedelser til terror i byen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt