Hopp til innhold

Fire familiefedre mistenkt

Det var fire familiefedre, alle opprinnelig fra Syria, som ble arrestert i forbindelse med bombetruslene i Gøteborg i går. To ble seinere løslatt av mangel på bevis.

Norstan kjøpesenter i Gøteborg

Politioppbudet var stort i Gøtebrog etter trusler om bombeangrep i sentrum av byen.

Foto: BJØRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Rundt 20 polititjenestemenn stormet et rekkehus i Angered nord for Gøteborg ved sjutiden i går morges, skriver Aftonbladet . De omringet huset, slo inn et vindu og pågrep den 48 år gamle familiefaren.

Barna tvunget ned på gulvet

Familiens to barn på 15 og 17 år ble tvunget ned på gulvet mens politiet siktet på dem med våpen. De fikk ikke snakke med faren, og fikk ikke røre mobiltelefonene sine mens politiet var i huset.

- Jeg trodde vi ble angrepet av rasister og løp ut på balkongen og ropte at noen måtte ringe politiet, sier 48-åringens kone.

Det var først da familien leste i avisen om bombetrusselen mot Gøteborg at de forsto hva som hadde skjedd.

- Pappa vil alle vel. Han har ikke gjort dette, sier datteren i huset.

Samme område

Samtidig slo politiet til mot tre andre adresser i det samme området og pågrep ytterligere to menn. Den tredje var ikke hjemme, men ble pågrepet seinere på morgenen. Alle de fire skal være i slekt med hverandre og er mellom 28 og 48 år. To av dem er brødre, og alle flyttet til Sverige fra Syria for rundt 20 år siden.

Alle skal ha fått spørsmål om hva de gjorde 25. oktober. I tillegg skal politiet ha vært interessert i deres syn på Mohammed-karikaturene.

Alle fire pleier å be i samme moské på fredagene. To av dem er høyt utdannet, mens de to andre driver egne firmaer i servicebransjen.

Fortsatt mistenkt

Etter avhør bestemte statsadvokaten at to av dem skulle settes fri, men mistanken mot dem om forberedelse til terrorvirksomhet består.

Også kona til en av de pågrepne ble avhørt av politiet.

- De spurte hva jeg og mannen min gjorde 25. oktober. De ville vite når jeg sto opp og når barna dro til skolen. Jeg fortalte at mannen min var i Västerås og at jeg jobbet, sier kvinnen.

- De spurte om vi hadde vært i Syria nylig, og jeg sa at vi var der i sommer, sier hun videre.

Politiet vil ikke kommentere Aftonbladets opplysninger om avhøret. Politiet i Gøteborg er fortsatt i beredskap etter bombetruslen.

Tekniske bevis

Politiet har sikret teknisk bevis i etterforskningen av bombetrusselen, skriver . Men hva det er snakk om, vil ikke politiet gå ut med, ifølge Dagens Nyheter .

- Vi vil ikke gå inn på hva det er, sier pressetalsmann Stefan Gustafsson i Gøteborg.

SISTE NYTT

Siste nytt