Hopp til innhold

Angrep mot sykehus i Aleppo

Flere mennesker skal være drept og mange såret i angrep fra opprørere mot regjeringskontrollerte områder i Aleppo i dag. Det melder organisasjonen Syrian Observatory for Human Rights. Blant annet ble et sykehus truffet.

Al Dabit-sykehuset i Aleppo i Syria

Den statlige nyhetskanalen Ikhbariya melder at tre mennesker ble drept og 17 såret på Al Dabit-sykehuset, som ligger i Muhafaza-distriktet i Aleppo. Ifølge Syrian Observatory for Human Rights er skadene på sykehuset svært omfattende.

Nyhetsbyrået Sana skriver at 11 mennesker ble drept i området rundt sykehuset. Syrian Observatory for Human Rights oppgir at tallet på døde er rundt tre, mens 17 er såret i dagens angrep fra opprørerne.

Også regjeringsstyrkene har gjennomført angrep i Aleppo i dag, ifølge Syrian Observatory for Human Rights og aktivistgruppen LCC. Minst to personer skal ha blitt drept i opprørskontrollerte delene av byen.

Fredag ble mer enn 50 mennesker drept i et angrep mot et sykehus som ble drevet av Leger uten grenser. Sykehuset lå i en opprørskontrollert del av byen, og ble ifølge Syrian Observatory for Human Rights og amerikanske militærkilder trolig ble utført av syriske regjeringsstyrker.

TOPSHOT-SYRIA-CONFLICT

En skadet mann evakueres i bygningsruinene etter et flyangrep i Al-Qatarji i Aleppo 29. april.

Foto: AMEER ALHALBI / Afp

Mer enn 250 sivile er drept i Aleppo i løpet av de to siste ukene. Blant disse er 50 barn.

FNs Syria-utsending, Staffan de Mistura ber partene i Syria-konflikten om å få fredsforhandlingene i gang igjen. På et møte med den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov i Moskva i dag sa Mistura at han ville ha en slutt på kamphandlingene.

MIDEAST-CRISIS/SYRIA-ENVOY-RUSSIA

FNs Syria-utsending, Staffan de Mistura (t.h.) møtte den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov i Moskva i dag.

Foto: SERGEI KARPUKHIN / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt

Her har det russiske private selskapet Wagner sitt eget område der de begraver leiesoldater som har mistet livet i krigen i Ukraina. Video: Reuters.

Reuters: En russisk gravplass avslører Wagners hær av fanger

En gravplass i Sør-Russland begynner å fylles opp. Her er det leiesoldater fra den private Wagner-gruppen som gravlegges. Ifølge Reuters er mange av de døde tidligere fanger.