Amnesty advarer USA-reisende

Amnesty har kommet med et reiseråd der de ber folk, som skal reise til USA, om å være forsiktige.

Politifolk i El Paso

MASSAKRE: Politifolk utenfor åstedet for lørdagens masseskyting i El Paso i Texas. 22 mennesker ble drept i angrepet.

Foto: Rudy Gutierrez / AP

Organiasjonen oppfordrer reisende «til å utvise ekstrem forsiktighet når de reiser gjennom landet» etter økningen av skytemassakrer, melder ABC News.

– Landet beskytter ikke folks rett til å være trygge, uavhengig av hvem de er, sier Ernest Coverson, som leder organisasjonens arbeid på området.

22 mennesker ble drept i El Paso i Texas lørdag. Ni mennesker ble skutt og drept i Dayton i Ohio noen timer senere.

– Noen kan vær mer utsatt

– Folk som besøker landet, oppfordres til å unngå steder der store folkemengder samles, som religiøse festivaler, skoler og kjøpesentre.

Amnesty skriver også at noen reisende kan være mer utsatt enn andre.

Organisasjonen skriver at faktorer som rase, opprinnelsesland, etnisk bakgrunn, religiøs tilhørighet og kjønnsidentitet kan gjøre den reisende mer utsatt.

Uruguay og Venezuela med reiseråd

Flere latinamerikanske land har også utstedt reiseråd til sine innbyggere som planlegger å reise til USA. Både Uruguay og Venezuela har kommet med advarsler.

Uruguayanske myndigheter ber folk unngå byer som Detroit, Baltimore og Albuquerque. De advarer generelt om at bør være bevisst på faren for blind vold og hatkriminalitet som rasisme.

I en erklæring fra Venezuelas utenriksdepartement oppfordres innbyggere til å utsette planlagt reiser til USA som følge av vold og vilkårlige hatforbrytelser, skriver nyhetsbyrået AP.

SISTE NYTT

Siste nytt