NRK Meny
Normal

Al Qaida-topp drept i Jemen

En Al Qaida-leder som dukket opp i en video der gruppen tok på seg ansvaret for angrepet på Charlie Hebdo-redaksjonen, er drept i et amerikansk luftangrep, ifølge en observatørgruppe.

Ali al-Ansi påtar seg ansvaret for Paris-terroren.

I en video som ble publisert i midten av januar påtok Al Qaida i Jemen seg ansvaret for terrorangrepet i Paris. Nasser al-Ansi leste opp meldingen der han fortalte at Ayman al-Zawahiri gav ordren.

Foto: - / Afp

Nasser bin Ali al-Ansi ble drept i april sammen med sin eldste sønn og flere andre krigere i den jemenittiske havnebyen Mukalla, ifølge observatørgruppen SITE.

Ansis død ble kjent gjennom en video som Al Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) publiserte på Twitter torsdag.

Luftangrepet skal ha skjedd natt til 22. april, da vitner skal ha sett en amerikansk drone bombe en parkert bil nær presidentpalasset i byen.

Ifølge SITE var Ansi et høytstående medlem av AQAP og en av gruppens militære strateger.

I en video som ble publisert i midten av januar påtok Al Qaida i Jemen seg ansvaret for terrorangrepet på Charlie Hebdo-redaksjonen i Paris. Ansi leste opp meldingen der han fortalte at Ayman al-Zawahiri gav ordren.

– Vi, Al Qaida i Jemen, tar på oss ansvaret for denne hevnaksjonen for Guds budbringer, sa Ansi i videoen.

De tre gjerningsmennene bak Paris-terroren, brødrene Saïd og Chérif Kouachi og Amedy Coulibaly, pekte på ulike terrororganisasjoner som oppdragsgivere for angrepet.

De to brødrene hevdet gjentatte ganger i løpet av de dramatiske fluktdagene at de gjorde dette for Al Qaida i Jemen, og terrornettverket var raskt ute med å hylle terroren som sjokkerte en hel verden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt