NRK Meny
Normal

AFP: Cuba avviser ryktene om Castros død

Etter at det på ny kom påstander om at Cubas tidligere president er død, avkrefter myndighetene dette nå overfor nyhetsbyrået AFP.

Cubas tidligere president Fidel Castro

Det er nøyaktig ett år siden sist Fidel Castro viste seg offentlig. Den gang besøkte han en kunstutstilling i nærheten av sitt hjem.

Foto: -- / Afp

Det er i dag nøyaktig ett år siden sist den 88 år gamle eks-presidenten viste seg offentlig. I den forbindelse har ryktene om hans død igjen begynt å sirkulere, ifølge nyhetsbyrået AP.

Den Miami-baserte, spanskspråklige avisen Diario Las Americas har vært i kontakt med pressesenteret til kubanske myndigheter hvor de skal ha fått bekreftet at det er planlagt en pressekonferanse senere i dag.

Sist sett for ett år siden

Men AFPs stedlige representant i Havana Alexandre Grosbois skriver på sin twitterkonto at kubanske myndigheter avviser overfor ham at det skal holdes en slik pressekonferanse eller at Castro har gått bort.

Castro ble fotografert 8. januar i fjor da han besøkte en kunstutstilling i nærheten av sitt hjem.

Han har likevel jevnlig ytret seg i skrevne uttalelser, sist i oktober i fjor da han kommenterte Cubas bidrag i kampen mot ebola.

Kenyansk Castro død

Ryktene om Castros død har versert hyppig helt siden han overlot makten til sin bror Raul Castro i 2006.

Tidligere denne måneden ble Castros navnebror Fidel Castro Odinga, sønn av den kenyanske opposisjonslederen Raila Odinga, funnet død i sitt hjem. Det kan derfor være en mulighet for at de ferske ryktene skyldes en misforståelse rundt navnelikheten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt