NRK Meny
Normal

Advokat mistenkt for trafficking

Advokaten til de amerikanske misjonærene som er arrestert i Haiti for smugling av barn, mistenkes for selv å være involvert i trafficking.

Jorge Puello

Jorge Puello fra Den domonikanske republikk ble ansatt av de amerikanske misjonærene. Ifølge myndighetene i Den dominikanske republikk har han ikke lisens til å praktisere som advokat i Haitis naboland.

Foto: Javier Galeano / Scanpix/AP

Det var New York Times som først brakte saken.

Politiet i El Salvador undersøker om advokat Jorge Anibal Torres Puello fra Den dominikanske republikk i virkeligheten er Jorge Torres Orellana, en salvadoraner som er etterlyst for trafficking.

Lurer kvinner inn i prostitusjon

Torres Orellana mistenkes for å være mannen bak en internasjonal trafficking-ring som lurer kvinner fra Mellom-Amerika og det karibiske området inn i prostitusjon ved å lokke med tilbud om modelljobber.

Ifølge den amerikanske avisen Miami Herald skal også barn være ofre for menneskesmuglerne som Puello mistenkes å være knyttet til.

Orellana ble tiltalt etter at tre unge jenter i fjor rømte fra fangenskap og ledet politiet til huset der de ble holdt fanget.

Ifølge Miami Herald er det ikke kjent hvordan Orellano klarte å komme seg ut av landet og unngå å bli stilt for retten.

Saken i El Salvador ble gjenåpnet da bilder av Puello dukket opp i internasjonale medier, og politiet sammenligner nå bildene med sin egne bilder av den etterlyste.

Hvem er Puello?

Etterforskningen ble påbegynt etter at dominikanske myndigheter ba om hjelp til å finne ut hvem Puello var, og nå venter politiet på fingeravtrykk av Puello for å finne ut om han virkelig er Jorge Torres Orellana.

– Det er likheter i både fødselsdato og utseende, sier en etterforsker i politiet i El Salvador.

I et intervju med New York Times nekter Puello for alle forbindelser med den ettersøkte salvadoraneren.

Selv hevder han å være en advokat fra Den dominikanske republikk, men Santo Domingo-adressen som han viser til på nettsiden sin, er i virkeligheten kontoret til Alejandro Puello - Jorge Puellos fetter.

På fredag viste Alejandro Puello en reporter fra Miami Herald rundt på kontoret, og fortalte at Jorge Puello aldri hadde jobbet sammen med ham, og at han aldri har vært advokat.

Video: Urix møtte misjonærene

Video nsps_upload_2010_2_4_10_35_11_1156.jpg

Klikk på bildet for å se da NRK møtte de amerikanske misjonærene i fengselet i Haiti.

Barna hadde foreldre

Puello har vært i Port-au-Prince de siste dagene i forbindelse med sitt arbeid for de ti amerikanske misjonærene som ble arrestert da de ville frakte en busslast med barn til Den dominikanske republikk etter jordskjelvet i januar.

Misjonærene hevdet først at barna var foreldreløse. Men senere viste det seg at mange av dem hadde foreldre som lette etter dem.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt