Advarer australske fans mot terror under Samveldelekene

Australske tilskuere blir bedt om å styre unna landets nasjonalfarger under Samveldelekene i India, i frykt for at det skal tiltrekke seg terrorister.

Australske fans under Davis Cup i september

Australske fans under tenniskampen mellom Ruben Bemelmans og Lleyton Hewitt under Davis Cup tidligere denne måneden. Slik bør ikke australske tilskuere kle seg under Samveldelekene i New Delhi på grunn av terrortrussel, råder australske myndigheter.

Foto: GREG WOOD / Afp

– Folk bør ikke ha på seg Australia-t-skjorte, flagg eller trekke oppmerksomhet mot seg selv med annen type klesdrakt som identifiserer dem som australske, sier Roger Henning, talsmann for Sikkerhetsdepartementet Asia-Pacific til The Sunday Telegraph.

Ifølge Henning har indiske myndigheter erklært at de ikke kan garantere sikkerheten for turister og tilskuere utenfor idrettsarenaene under Samveldelekene i New Delhi, som arrangeres fra 3. til 14. oktober.

– Det er en risiko for at terrorister vil kidnappe turister fra Australia, New Zealand, Canada og Storbritannia. Det er også en reell mulighet for at terroristgrupper vil kunne forsøke å bortføre en mindre gruppe, eller til og med en buss full av turister, for å få global oppmerksomhet rundt sin sak, sier Henning.

Rapporter om mulige terrorangrep

I reiserådet fra Australia heter det at terrorangrep kan forekomme når som helst og hvor som helst i India.

«Vi får stadig rapporter om at terrorister planlegger angrep mot offentlige steder, inkludert hoteller og steder turister oppholder seg i New Delhi, Mumbai og en rekke andre steder», heter det videre fra det australske utenriksdepartementet.

Sportsdirektør David Flaskas sier at det å ikle seg flagg eller Australias nasjonalfarger grønt og gull hører med under arrangement som De olymiske leker, så er Samveldelekene i New Dehli annerledes.

– Dette er bare et tilfelle av at folk bør være veldig forsiktig med hva de har på seg, sier han.

Høyprofilerte mål

Ifølge førsteamanuensis Adam Dolnik ved University of Wollongong vil det være vanskelig å sikre en by som New Delhi mot terrorangrep.

– Terrorister vil ved slike anledninger som Samveldelekene gå for tilgjengelige mål, slik som angrepet mot Sri Lankas cricketlandslag i Lahore i Pakistan i mars. De ble ikke angrepet fordi de var fra Sri Lanka, men rett og slett fordi de var et utenlandsk lag på et høyprofilert besøk, sier Dolnik.

Utøverne ankommer

Lørdag hadde 37 utøvere og offisielle representanter fra 11 land ankommet New Dehli.

Den største gruppen kom fra Trinidad og Tobago, som talte 23 personer.

Blant de andre utøverne som har ankommet er den britiske leirdueskytteren Timothy James Kneale og skytteren Mahendra Persaud fra Guyana.

Britiske utøvere ankommer Indira Gandhi International Airport i New Delhi for Samveldelekene

Britiske utøvere ankommer Indira Gandhi International Airport i New Delhi for Samveldelekene.

Foto: RAVEENDRAN / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt