– Vi hadde vært døde hvis jeg hadde sovnet

Michael Paramasivan (37) var i ferd med å sovne foran en film da han kjente luktet av brent plastikk. I siste liten reddet han seg og familien ut fra branninfernoet i Grenfell Tower.

Michael Paramasivan og datteren overlevde brannen

OVERLEVDE: Michael Paramasivan og datteren kom seg i sikkerhet i siste liten før brannen spredte seg til hele boligblokken.

Foto: Victoria Jones / Pa Photos

37-åringen, datteren og kjæresten overlevde så vidt brannen i høyblokken Grenfell Tower i Nord-Kensington i London. Da brannen brøt ut lå han i halvsøvne på sofaen og våknet til da han kjente lukten av brent plastikk.

– Jeg tenkte at det kanskje kunne være laderen til nettbrettet, så jeg sjekket alle stikkontakter, men alt var i orden. Så åpnet jeg kjøkkenvinduet for å røyke, og da hørte jeg folk som ropte "den bli større og større", sier han til CNN.

Brann i Grenfell Tower London

STORBRANN: Ifølge vitner utviklet brannen seg svært raskt, og bygningen ble overtent iløpet av kort tid.

Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Flyktet fra leiligheten

Gjennom nøkkelhullet i ytterdøren så han tykk røyk og folk som løp og skrek. Det var også brannmannskaper der som ropte at han måtte komme seg ut.

Han tok med seg kjæresten og den lille datteren, forlot leiligheten og løp ut i strid med branninstruksene i blokken. Ifølge utleiernes retningslinjer skulle beboerne i den 24-etasjer høye blokken holde seg inne i leilighetene sine dersom det begynte å brenne.

Da familien på tre kom seg ut, sto halve bygningen allerede i brann.

– Jeg så tre mennesker som hamret på vinduene. Rett etterpå sto rommet deres i flammer, sier Parmasivan til Evening Standard.

LES: Øyenvitne: – Baby sluppet ned fra 10. etasje

LES: Politiet: Minst 12 døde i storbrannen i London

– Alarmen fungerte ikke

Han er svært kritisk til brannsikkerheten i bygningen, og han hevder brannalarmene knapt kunne høres.

– Hvis jeg hadde sovnet igjen hadde vi vært døde alle sammen. Det var ikke noe skikkelig alarm, bare en lav pipetone som man ikke våkner av, sier Paramasivan til CNN.

– Et massemord

En annen beboer, Edward Daffarn (55) bodde i 16. etasje i bygningen. Han sier til nyhetsbyrået AP at det ikke ble utløst noen alarm i fellesområdene i det hele tatt.

– En alarm i en naboleilighet fungerte, og en annen nabo ringte meg og ba meg om å gå ut. Jeg ser på dette som et massemord, sier Darrern til AP.

Fortsatt brenner det i enkelte "lommer" i boligblokken

BLUSSER OPP: Over et halvt døgn etter at brannen startet var det fortsatt små branner rundt omkring i boligblokken i London.

Foto: Alastair Grant / AP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt