Hopp til innhold

Øyenvitne: – Baby sluppet ned fra 10. etasje

LONDON/OSLO (NRK) Vitner til boligblokkbrannen i London forteller om en kvinne som skal ha sluppet ned babyen sin fra 10. etasje.

London storbrann - øyenvitner forteller om sterke opplevelser

London storbrann – øyenvitner forteller om sterke opplevelser

– Folk trakk ut mot vinduene i leilighetene og begynte å slå og rope etter hjelp, forteller Samira Lamrani til det britiske nyhetsbyrået Press Association.

– En kvinne begynte å gestikulere at hun ville slippe ned babyen og ville at noen skulle ta imot. Det var det noen som gjorde, en mann løp frem og tok imot barnet.

Saimir Lleshi

SÅ BRANNEN: Saimir Lleshi bor i nabolaget og så mange mennesker som trolig var innesperret i leilighetene sine.

Foto: Johan E. Bull / NRK

Saimir Illeshi bor i nabolaget, og fikk med seg hvordan brannen spredte seg raskt. Til NRK forteller han om hvordan han så mennesker bli fanget i sitt eget hjem.

– Jeg så noen som jeg ikke tror kom seg ut i live. De banket på vinduene og mimet «vær så snill, jeg har barn, hjelp oss». Du føler deg totalt hjelpeløs i en slik situasjon, sier Saimir Lleshi til NRK.

Storbrann i høyblokk i London: Aner ikke hvor mange som er savnet

Beboer David Benjamin forteller om nattens storbrann

Beboer David Benjamin forteller om nattens storbrann.

– Man føler seg ubrukelig

Et øyenvitne med fornavnet Daniel forteller til BBC om mennesker som var innesperret i høyblokken.

– De kunne ikke komme ned, spesielt ikke fra øverste etasje. Folk er blitt brent, jeg har sett det med mine egne øyne. Og jeg har sett folk hoppe, sier han.

Til BBC forteller Jody Martin hun at så en person falt ut og en kvinne som holdt babyen sin ut av vinduet.

– Jeg ropte at de måtte komme seg ut, men de sa bare « vi kan ikke forlate leilighetene våre, det er for mye røyk i korridoren».

En annen beboer sier han så en kvinne som kastet seg ut fra 9. etasje i bygningen.

– Hun ropte om hjelp før hun traff bakken. Det var mennesker over alt som ropte etter hjelp, forteller han.

Brannalarmen gikk ikke av

Et annet vitne hevder han ikke hørte noen brannalarm, men ble varslet av folk som skrek.

– Jeg klarte å komme meg ut av bygget, men ikke fordi jeg hørte brannalarmen, det var ingen alarm. Det var folk i underetasjen som ropte «ikke hopp, ikke hopp fra bygningen», forteller Paul Munakr som bor i 8. etasje på Grenfell Tower til BBC News.

En beboer Sky News har snakket med, sier han heller ikke ble vekket av noen alarm.

– Jeg holdt på å sovne da jeg luktet plastikk, så jeg stod opp og så rundt i leiligheten. Jeg sjekket stikkontakt. Alt var OK. Jeg gikk inn på kjøkkenet for å ta en røyk. Jeg åpnet vinduet og da hørte jeg en kvinne si «den blir større, den blir større». Jeg gikk ut i gangen og så gjennom kikkhullet. Jeg så røyk over alt.

– Jeg hørte mye skriking. Da jeg kom ut kunne jeg se folk slå på vinduene, med flammer rundt dem. Det var grusomt, forteller beboeren.

Laster Twitter-innhold

Brannvesenet fikk melding om brannen Grenfell Tower, en 24-etasjes boligblokk i byområdet White City rundt klokken 1.15 natt til onsdag. Årsaken er ikke kjent.

SISTE NYTT

Siste nytt