– Må ha en pansret bil for å beskytte henne fra angrep

Advokatene til den kristne pakistanske jenta som er anklaget for blasfemi, mener det er for farlig å slippe Rimsha Masih fri, uten en garanti for hennes sikkerhet.

Stor medieinteresse for blasfemi-saken i Pakistan

Det er stor medieinteresse for rettssaken til Rimsha Masih som er anklaget for blasfemi i Pakistan.

Foto: FAISAL MAHMOOD / Reuters

14 år gamle Rimsha Masih har sittet varetektsfengslet siden 19. august etter at en nabo anklaget henne for å ha vanhelliget Koranen.

Fredag bestemte domstolen at jenta skulle settes fri mot en kausjon på over 6000 pund, noe som tilsvarer 55 000 norske kroner.

Jentas advokater sier den 14 år gamle Rimsha Masih vil trenge en pansret bil og en rekke livvakter for å beskytte henne dersom hun slippes ut av fengsel, skriver The Guardian.

Dette er den første gangen at noen som er anklaget for blasfemi i Pakistan, slipper fri mot kausjon.

– Mange som vil gjøre henne vondt

Tahir Naveed Chaudhry

Tahir Naveed Chaudhry er en av forsvarsadvokatene og må selv ha bevæpnede livvakter ved sin side.

Foto: FAISAL MAHMOOD / Reuters

Forsvarsadvokatene mener det er for farlig for henne å vende tilbake til landsbyen i utkanten av den pakistanske hovedstaden Islamabad, og ønsker en garanti for jentas sikkerhet før de ber om hennes løslatelse.

– Første prioritet er hennes liv og sikkerhet. De som har satt i gang denne heksejakten og fabrikkert bevisene mot henne, ønsker uten tvil å gjøre henne vondt, sier forsvarsadvokat Raja Ikram til The Guardian.

Advokatene sier at de også trenger mer tid til å samle inn nok penger til jentas kausjon.

(Artikkelen fortsetter etter videoen fra The Guardian)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hissige landsbybeboere

Den kristne jenta ble for to uker siden arrestert etter at noen skal ha sett henne holde en brent kopi av Noorani Qaida, en lærebok brukt for å lære barn Koranen.

Folkemengden truet med å brenne ned kristne hjem utenfor hovedstaden Islamabad, dersom hun ikke ble arrestert, melder pakistanske medier.

Rimsha Masih og moren hennes ble fengslet, og muslimer i byen omringet politistasjonen og krevde at jenta skulle straffes for blasfemi.

Søndag ble en imam pågrepet, siktet for å ha plassert den brente boka på jenta, skriver BBC.

Kontroversiell blasfemilov

Salman Taseer

Guvernøren i den pakistanske provinsen Punjab, Salman Taseer ble skutt og drept av sin egen livvakt i Islamabad.

Foto: FAISAL MAHMOOD / Reuters

Rettsprosessen mot den 14 år gamle jenta som muligens er psykisk utviklingshemmet, har satt et kritisk søkelys på Pakistans kontroversielle blasfemilover. Det er dødsstraff for blasfemi i Pakistan.

Det har skjedd flere ganger at personer som har vært beskyldt for blasfemi, har blitt drept av vanlige folk tar loven i egne hender. Dette til tross for at vedkommende har blitt frikjent i en domstol.

I fjor ble Shahbaz Bhatti, ministeren for minoritetssaker, drept etter at han krevde en opphevelse av blasfemiloven. Han ble drept bare to måneder etter drapet på guvernøren i Punjab, Salman Taseer, som også støttet en opphevelse av loven.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt