Imam skal ha plantet blasfemi-bevis på ung jente

Pakistansk politi har arrestert en imam som er mistenkt for å ha plassert brente sider av Koranen i veska til ei ung kristen jente i Islamabad.

Pakistanske beboere samler seg rundt huset til jenta

Pakistanske beboere samler seg rundt huset til Rimsha Masih. Pågripelsen av den unge jenta har skapt store reaksjoner i hele verden, og mange krever at Pakistan endrer sin strenge Blasfemi-lovgiving.

Foto: AAMIR QURESHI / Afp

Den kristne jenta ble for to uker siden arrestert etter at noen skal ha sett henne holde en brent kopi av Noorani Qaida, en lærebok brukt for å lære barn Koranen.

Ødeleggelse av de hellige tekstene er ulovlig i Pakistan og kan straffes med døden.

Rimsha Masih og moren hennes ble fengslet, og muslimer i byen omringet politistasjonen og krevde at jenta skulle straffes for blasfemi.

Fabrikkerte bevisene

Søndag ble en imam pågrepet, siktet for å ha plassert den brente boka på jenta, skriver BBC.

Pågripelsen skjer etter at et vitne mener å ha sett at imamen fabrikkerte bevisene.

Pervez Khan, jentas forsvarer

Pervez Khan, advokaten som representerer den unge jenta.

Foto: FAISAL MAHMOOD / Reuters

Tidligere denne uka ble Rimshas varetektsfengsling fornyet med yttligere to uker i et høysikkerhetsfengsel. Faren hennes har sagt at han frykter for datterens liv og for familiens sikkerhet, og han ber president Asif Ali Zardari om å benåde henne.

Også aktivister taler jentas sak og krever at hun løslates straks.

– Dette vil fortsette og fortsette, og den lille minoritetsjenta vil råtne i fengsel. Vi vil ha henne ut av fengsel. Vi vil ha henne under beskyttelse, sier menneskerettighetsaktivist Tahira Abdullah.

Det er uklart hvor gammel jenta er, men hun skal være mellom 11 og 16 år. Naboer skal ha opplyst til lokale medier at jenta har er psykisk utviklingshemmet, men dette er ikke bekreftet.

Kristne naboer flyktet

Rimsha bor sammen med foreldrene sine i Mehrabad, et område i Islamabad med rundt 800 kristne.

Jentas kristne naboer flyktet fra hjemmene deres i frykt for at de også skulle bli arrestert.

Saken har skapt store reaksjoner i sosiale medier, og fokuset har blitt rettet mot de strenge blasfemi-lovene i landet. Mange mener det er mulig å utnytte blasfemilovene i personlige oppgjør.

I fjor ble Shahbaz Bhatti, ministeren for minoritetssaker, drept etter at han krevde en opphevelse av blasfemiloven. Han ble drept bare to måneder etter drapet på guvernøren i Punjab, Salman Taseer, som også støttet en opphevelse av loven.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt