NRK Meny
Normal

Kristen pakistansk jente (11) arrestert for blasfemi

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En elleve år gammel kristen jente med Downs syndrom ble arrestert for blasfemi i Pakistan.

En rasende folkemengde krevde å få en elleve år gammel jente bak lås og slå for å angivelig ha vanhellighet Koranen. Folkemengden truet med å brenne ned kristne hjem utenfor hovedstaden Islamabad, dersom hun ikke ble arrestert, melder pakistanske medier.

Gruppen med mennesker ble hissige da de så jenta komme bærende på en søppelpose som inneholdt avrevne sider fra Koranen.

Jenta skal ha vanskeligheter for å uttrykke seg, og fikk derfor ikke svart ordentlig på spørsmålene fra politiet under avhøret. Søndag var hun fortsatt i politiets forvaring, og skal bli sittende i 14 dager. Rettssaken mot henne starter i slutten av august.

Risikerer dødsstraff for blasfemi

Hvis man blir dømt for blasfemi i Pakistan, risikerer man dødsstraff, men ifølge Tahira Abdullah, talsperson for WAF, blir saken behandlet som ungdomskriminalitet, og ikke innenfor rammene av blasfemilovgivningen.

Pakistans minister for nasjonal harmoni, Paul Bhatti, sier til BBC at det er lite sannsynlig at jenta med viten og vilje kom med blasfemiske utsagn om Koranen.

– Utifra de rapportene jeg har sett ble jenta oppdaget da hun kom bærende på en søppelpose som blant annet inneholdt sider av Koranen. Dette provoserte en gruppe lokale folk og endte med at en stor folkemengde samlet seg rundt henne og krevde at hun svarte for seg. Politiet ville i utgangspunktet ikke arrestere henne, men følte seg presset til å gjøre det av den store folkemengden som truet med å sette fyr på husene i et kristent nabolag, sier Bhatti.

600 kristne flyktet fra hjemmene sine

Foreldrene til jenta oppsøkte politiet i frykt for å bli angrepet etter hendelsen som skjedde like etter fredagsbønnen fredag. Mer enn 600 mennesker har flyktet fra det kristne nabolaget.

– Vi jobber med å ivareta sikkerheten slik at de kan returnere til sine hjem, sier Bhatti.

Organisasjonen Woman's Action Forum (WAF) fordømmer pågripelsen av jenta og krever at hun blir løslatt umiddelbart.

Rettighetsaktivister har oppfordret Pakistan til å endre sine kontroversielle blasfemi-lover. En person kan blant annet bli fengslet for å ha vanhellighet Koranen. Mange av dem som anklages for blasfemi har blitt drept og politikere som støtter forslag til en endring i lovverket har blitt utsatt for drapstrusler.

I fjor ble Shahbaz Bhatti, ministeren for minoritetssaker, drept etter at han krevde en opphevelse av blasfemiloven. Han ble drept bare to måneder etter drapet på guvernøren i Punjab, Salman Taseer, som også støttet en opphevelse av loven.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt