NRK Meny
Normal

– Tidenes mest upopulære president

Francois Hollande er den mest upopulære franske presidenten noensinne, viser en fersk meningsmåling.

Francois Hollande

Francois Hollandes oppslutning har stupt siden han tok over som president i fjor.

Foto: JACQUES DEMARTHON / Afp

Meningsmålingen fra statistikkbyrået BVA viser at 26 prosent av den franske befolkningen har et positivt inntrykk av Hollande.

Det er den verste uttellingen en sittende president har fått siden målingene startet for 32 år siden, skriver Le Monde.

Hollande overtar dermed den tvilsomme æren fra sin forgjenger, Nicolas Sarkozy, som nådde et bunnivå på 30 prosent som sittende president under finanskrisen.

Meningsmålingen viser også hvor liten støtte Hollande har blant franskmenn som stemmer på høyrepartiene. Der svarer 97 prosent at de har et negativt inntrykk av presidenten, noe som også er ny rekord.

Resten av resultatene er også nedslående for Hollandes regjering. 84 prosent av de spurte svarer at regjeringens politikk ikke er effektiv nok, og 74 prosent mener den er urettferdig.

Les også: Krisetall følger krisetall i Frankrike
Les også: Hollande: – Jeg har vært president i ti måneder, ikke ti år

Dropper planlagte skatter

Hollandes regjering har slitt med innbitt motstand mot nye skatter, og har fått kritikk for å fremstå som vinglete og utydelige.

Tirsdag suspenderte regjeringen en miljøskatt på tunge transportkjøretøy som frakter kommersielle varer etter voldsomme protester fra bøndene i Bretagne.

I forrige uke snudde regjeringen og droppet en planlagt skatt på enkelte spareprodukter etter protester fra velgerne, og tidligere denne måneden ble en ny bedriftsskatt vraket etter protester fra rasende forretningsledere.

I tillegg lovet Hollande nylig en pause i nye skatter neste år, for så å bli raskt korrigert av statsminister Jean-Marc Ayrault, som ikke ville love noen pauser før 2015, skriver The Guardian.

Gael Sliman fra BVA sier til Le Monde at Hollande risikerer å få et permanent stempel som ubesluttsom, på samme måte som Sarkozy ikke slapp unna merkelappen «president Bling-Bling».

Les også: Nå er det lov å fornærme Frankrikes president
Les også: Sensurerte bilde av Frankrikes president

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt