NRK Meny
Normal

Kuppleder i Thailand sier han har kongens velsignelse

Forsvarssjefen i Thailand sier at kongen har godkjent ham som leder for militærrådet som styrer landet etter kuppet i forrige uke, og i dag ble en av opposisjonslederne satt fri.

Thailands forsvarssjef, general Prayuth Chan-ocha

Thailands forsvarssjef, general Prayuth Chan-ocha, har tatt makten i landet.

Foto: DAMIR SAGOLJ / Reuters

I en uttalelse som general Prayuth Chan-ocha leste opp på thailandsk TV mandag, sa han også at makthaverne ikke vil ha noe annet valg enn å svare med makt hvis de politiske protestene starter opp igjen.

Satt fri

I dag ble en av opposisjonslederne, Suthep Thaugsuban, løslat mot kausjon. Suthep er tiltalt for å ha organisert et opprør og for drap på en politisk motstander i 2010.

Suthep ble arrestert sammen med flere andre opposisjonspolitikere i forrige uke da militæret overtok makten i landet.

Vil holde valg

I sin TV-talen sa også general Prayuth at det skal holdes nye valg i landet så snart som mulig, men han sa ikke noe om når det kan avholdes.

«For å gjenopprette ro og orden i landet og for samholdets skyld, har kongen utnevnt general Prayuth Chan-ocha til leder for Nasjonalrådet for ro og orden for å lede landet», heter det i en kongelig ordre som nyhetsbyrået AFP har sett mandag.

Chan-ocha og flere av landets militære ledere tok torsdag makten etter at landet har vært rammet av politisk kaos og uro i mange måneder.

Dagen etter opplyste de nye militære makthaverne at de hadde pågrepet Thailands avsatte statsminister Yingluck Shinawatra.

Det er innført unntakstilstand i landet, sammen med portforbud og forbud mot at mer enn fem mennesker samler seg på offentlige steder. Det er også forbud mot å protestere mot kuppet og de nye makthaverne.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt