Hopp til innhold

– Det har vært en lærepenge

Utenrikssjef i NRK, Knut Magnus Berge, sier at bedriften nå vil innskjerpe rutinene etter at Raymond Lidal ble pågrepet i Jemen fordi han etter sigende ikke hadde papirene i orden.

Knut Magnus Berge er lettet etter at Raymond Lidal har blitt løslatt.

– Ja, og det har vært en lærepenge for oss. Det er klart at vi må innskjerpe rutinene på den fronten, og forsikre oss om at folk som leverer til NRK, har papirene i orden, sier Berge.

Raymond Lidal

Student og frilansjournalist Raymond Lidal.

Foto: NRK

Fredag ble det klart at studenten og frilansjournalisten Raymond Lidal har blitt sluppet fri fra fangenskap i Jemen. Det norske utenriksdepartementet bekrefter at han er ute av Jemen, og sitter på et fly.

Utenrikssjefen i NRK er utrolig lettet over å høre nyheten om Lidal ikke lenger sitter i jemenittisk fengsel.

– Det er fantastisk. Det er veldig godt å høre at Raymond er i trygghet. Han sitter nå på et fly og er ventet til Europa i løpet av det kommende døgnet, sier Knut Magnus Berge.

– Føler ansvar

Lidal reiste til Jemen i 2011 for å studere. Han hadde praksis i utenriksredaksjonen i NRK fra mai til juli i 2012, og var tilknyttet NRK som tilkallingsvikar ut året. Deretter reiste han tilbake til Jemen. Sommeren 2013 hadde han et kort sommervikariat i NRK.

Raymond Lidal kombinerte studieoppholdet i Jemen med frilansarbeid for ulike medium, også NRK. De siste par årene har han levert reportasjestoff til flere norske og internasjonale medium. Han var sist med i Dagsnytt 18 i P2 og NRK2 26. mars.

– Derfor føler vi et ansvar i denne situasjonen. Vi har gjort det vi har kunnet. Vi har hatt tett kontakt med familien og norske styresmakter, og bidratt med det vi kunne, sier Berge.

Lidal ble arrestert av jemenittiske styresmakter i hovedstaden Sana 29. mars. Arrestasjonen skal ha skjedd da han fotograferte i byen. Utenriksdepartementet har fulgt opp saken fra den norske ambassaden i Riyadh i Saudi-Arabia, ettersom konsulatet i Sana foreløpig er stengt.

SISTE NYTT

Siste nytt

Palestinas nye ambassadør: – Intet menneske kan akseptere det

Sterke videoer som viser brente og ødelagte kropper i Rafah deles i sosiale medier. Palestinas nye ambassadør etterspør sanksjoner mot Israel.