Fem år gammel gutt kritisk såret etter Boston-bombene

Boston Medical Center opplyser i dag at det er to personer som ennå ikke er utenfor livsfare etter bombeeksplosjonene mandag. En av dem er en gutt på fem år.

Blomster etter bombeangrepet i Boston

Flere har lagt ned blomster etter bombeeksplosjonene under Boston Marathon som kostet tre mennesker livet. 19 personer er fremdeles på sykehus.

Foto: ADREES LATIF / Reuters

Dr. Peter Burke ved Boston Medical Center at det like etter eksplosjonene var elleve personer som var kritisk såret, men at antallet nå er redusert til to.

Tilstanden er nå kritisk for en liten gutt på fem år og en mann i 60-årene, skriver New York Times.

19 fremdeles på sykehus

De to er blant totalt 19 personer som fremdeles er på sykehus etter eksplosjonene.

Ifølge Burke er ti alvorlig såret, mens sju har lettere skader.

Et to år gammelt barn er blant de sårede og er blitt operert for hodeskader, melder Reuters.

Burke forteller at flere av de sårede har fått operert ut biter av gjenstander.

– Vi vil ikke spekulere i hva disse fragmentene stammer fra. Noen av bitene er plastikk, mens noen er trebiter. Det utgjør ingen forskjell for oss, vi prøver å håndtere konsekvensene, sier Burke.

I går opplyste helsepersonell av bombene som eksploderte under Boston Marathon, var fylt med spikere og metallsplinter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

eksplosjoner under Boston Marathon

Til sammen ble 176 mennesker såret i de to kraftige eksplosjonene ved målområdet i Boston Marathon mandag.

Foto: Ken McGagh / Ap

– Slår oss ikke til ro før alle er hjemme

De sårede som fremdeles behandles ved sykehuset, blir ifølge Burke nøye overvåket for å hindre at det skal oppstå infeksjoner etter operasjonene, eller at noen av ofrene skal få lungebetennelse eller blodpropp.

Burke understreker også viktigheten av å ikke glemme faren for posttraumatisk stress som kan ramme både ofrene og deres pårørende.

– Vi slår oss ikke til ro før de alle er hjemme og har det godt, sier Burke.

Tre mennesker ble drept og til sammen 176 ble såret da bombene gikk av i målområdet i Boston Marathon mandag.

8-åringen Martin Richard ble bombenes yngste dødsoffer. Han gikk ut for å gi faren sin en klem etter at han hadde krysset mållinjen. Da han gikk tilbake til moren og søsteren sin, eksploderte bomben som tok livet hans. Søsteren mistet benet sitt, og moren er blitt operert for hodeskader etter eksplosjonene.

Det andre dødsofferet som ble identifisert, var 29 år gamle Krystle Campell. Hun sto ved mållinjen for å heie på kjæresten.

Den tredje som mistet livet, var en kinesisk kvinne, som trolig var student ved Boston University. Kvinnens familie har bedt om at identiteten hennes ikke blir offentliggjort.

Viste bilder av bomberestene

I dag offentliggjorde spesialgruppen Joint Terrorism Task Force i Boston bilder av det som trolig er restene av bombene.

Bildene tyder på at bombene kan ha vært tidsinnstilt, og ikke detonert via fjernkontroll, ifølge politiets etterforskere.

FBI sa i går at en trykkoker kan ha blitt brukt til å bygge bombene. Kilder opplyser til CNN at etterforskerne har funnet et lokk til en trykkoker på et hustak i nærheten av der bombene gikk av. Bombene gikk trolig av på bakkeplan.

Boston

Flere gater er fremdeles avstengt i Boston. Ingen er foreløpig pågrepet for å ha stått bak bombeeksplosjonene.

Foto: Julio Cortez / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt

Derfor er det bråk i Jerusalem

Flere hundre palestinere er skadet de siste dagene etter at israelsk politi stormet Al Aqsa-moskeen i Jerusalem. Situasjonen i den hellige byen kan komme ut av kontroll, ifølge eksperter. Hva er det som egentlig skjer?