NRK Meny
Normal

22.750.000.000.000 liter regn på fire dager

I Tyskland falt det over 22 billioner liter regn, eller ni millioner olympiske svømmebasseng, de siste dagene. 11.000 soldater er utkommandert.

Passau flom

I starten av juni bøttet regnet ned i Tyskland. Nå er det ventet mer nedbør til helgen.

Foto: Armin Weigel / Ap

Ifølge tall fra det tyske meteorologiske instituttet, DWD, har det falt 22.750.000.000.000 liter over Tyskland fra 30. mai til 3. juni. Det er like mye som innholdet av ni millioner svømmebasseng med olympisk standard.

Etter et par dager med solskinn er det ventet et nytt lavtrykk og uvær inn over landet fra helgen av, opplyser meteorologene.

Redder kuer

I Sachsen er 4000 soldater i gang med å transportere og stable opp sandsekker ved kvegfarm i Kreinitz.

– Helikoptre flyr nå sandsekker inn til området. Der står det rundt 600 kuer nå, forteller en representant for operasjonen til Die Welt. Anlegget er stengt og man frykter en oversvømmelse der.

(Saken fortsetter under bildet)

Flom i Kreinitz

Carola Moddemann fôrer en av de mange kuene på gården i nærheten av Kreinitz.

Foto: Jens Meyer / Ap

Det tyske militæret har nå 11.300 soldater plassert ut i sju delstater. De har fått god hjelp fra andre land i denne katastrofen. Soldater både fra Frankrike, Nederland og Belgia bidrar.

Flyktet i hui og hast

I Deggendorf, i Bayern, overnattet mange i byens gymhall natt til fredag. Store deler av landsbyen står under vann og møbler, bensinkanner og annet flyter rundt i den brune sausen.

– Etter at et dike brast, steg vannet rasende fort. På et blunk sto det halvannen meter over gulvet i første etasje, forteller 64 år gamle Gisela Löfflmann fra Fischerdorf i Deggendorf-området.

(Saken fortsetter under bildet)

Flom Deggendorf

Her har Donau rent inn på jordene til en gård i Deggendorf-området.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Hun og mannen Hans fikk bare med seg undertøy og litt annet. De er ikke alene. Rundt 2000 mennesker i området har flyktet og etterlatt seg alt de eier og har.

Vær så snill og reis!

Innbyggere i Bitterfeld og området rundt blir på det sterkeste oppfordret til å forlate hjemmene sine. Ifølge den lokale krisestaben er det altfor mange som fremdeles holder seg hjemme.

Hvis demningen ved Seelhausener-innsjøen brister frykter man en flodbølge.

(Saken fortsetter under bildet)

Soldater i Bitterfeldt

Soldater ved Bitterfeld tar en pause fra arbeidet med å lempe sandsekker. Fredag skinner sola, men til helgen er det meldt mer uvær.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Spiller fotball for flomofre

FC Bayern München har annonsert at de vil spille en støttekamp til inntekt for flomofrene.

– De siste månedene har vi fått så mye støtte fra folk her, etter å ha sett de dramatiske bildene fra flommen vil vi gi noe tilbake, sier manager Karl-Heinz Rummenigge.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt