NRK Meny
Normal

Australsk sykehus erklærte 200 pasienter døde ved en feil

Et sykehus i Australia sendte torsdag ut en beklagelse etter at de ved en feil erklærte 200 pasienter døde – til tross for at alle fortsatt var i live.

Laster kart, vennligst vent...

Feilen ved sykehuset i Austin skyldes en menneskelig svikt, opplyser sykehuset.

Sykehuset i Austin, den nest største byen i Melbourne, tok feilaktig «livet av» 200 pasienter da de fakset over meldingene om dødsfall til familienes leger.

Beskjedene var et resultat av en feil på et skjema sykehusene sender til legene når pasientene skrives ut, ifølge Reuters.

– Vi beklager uten forbehold til de berørte klinikkene som, for det meste, har vært veldig forståelsesfulle, heter det i en uttalelse fra sykehuset. De understreker at pasientomsorgen ikke ble påvirket.

Lege kondolerte

Feilen ble oppdaget etter få timer, men ikke før minst en av legene hadde rukket å ringe en familie for å kondolere, melder avisa The Herald Sun. Ifølge Austin Health, som driver sykehuset, var tabben et resultat av en menneskelig feil som oppstod fordi man har endret skjemaene som brukes når pasienter blir skrevet ut fra sykehus.

Den australske legeforeningen AMA sier feilen er uakseptabel og kan ha forårsaket bekymring hos legene.

– IT-problemer må ikke ødelegge for pasientbehandling, eller tilliten til helsevesenet i Victoria (delstat i Australia, journ. anm.), sier Tony Bartone i AMA.

– Mange av disse legene har hatt et langt forhold til disse pasientene og familiene deres. Det må ha vært stressende å få en fax om dette, særlig når det gjelder overraskende død blant barn og tenåringer, sier Bartone.

En opposisjonspolitiker sier imidlertid at hendelsen er et symptom på et overarbeidet helsevesen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt