20.000 soldater fra nasjonalgarden ventes utplassert i Washington, D.C.

Soldater fra nasjonalgarden er bedt om å beskytte Kongressen under innsettelsen av Joe Biden som president. Flere hundre soldater var onsdag stasjonert i Kongressen.

Det ventes at opptil 20.000 soldater fra nasjonalgarden skal være på plass i USAs hovedstad til Joe Bidens innsettelse den 20. januar. Flere hundre av disse er inne i selve kongressbygningen, hvor de sover på skift. FBI har advart om at det planlegges nye, væpnede demonstrasjoner, skriver nyhetsbyrået Reuters.

VIDEO: NRK har vært inne i Kongressen.

Flere hundre soldater er stasjonert inne i kongressbygningen, hvor debatten om å stille president Donald Trump foregikk onsdag.

Flere av soldatene benyttet anledningen til å ta seg en hvil inne i den ærverdige bygningen under debatten og den påfølgende avstemningen. Den resulterte for øvrig i at den historisk riksrettstiltalen mot president Trump ble vedtatt i Representantenes hus.

Soldater fra nasjonalgarden hviler i Kongressen

Hundrevis av soldater fra nasjonalgarden oppholdt seg inne i kongressbygningen onsdag, mens Representantenes hus debatterte om Donald Trump skulle stilles for riksrett. Her slapper de av før møtet startet.

Soldater hviler i besøkssenteret i Kongressen

En soldat sover i Kongressen
Sovende soldater i Kongressen
Soldater i Kongressen
soldater i Kongressen
 Representanten Sten Hoyer går forbi de hvilende soldatene.

Før helgen vil 10.000 soldater være på plass i byen. Totalt er det ventet at 20.000 soldater vil være til stede når Joe Biden innsettes som president.

Ikke siden 11. september 2001 har det vært så stort sikkerhetsoppbud i Washington, D.C. Områdene rundt Kongressen har vært sperret siden stormingen av bygningen onsdag i forrige uke.

Det meste av sentrum vil bli sperret i dagene som kommer, flere hoteller vil sannsynligvis bli stengt, og offentlig kommunikasjon vil bli svært begrenset. Alle parkeringshus i sentrum stenges.

SISTE NYTT

Siste nytt