20.000 soldater fra nasjonalgarden ventes utplassert i Washington, D.C.

Soldater fra nasjonalgarden er bedt om å beskytte Kongressen under innsettelsen av Joe Biden som president. Flere hundre soldater var onsdag stasjonert i Kongressen.

Det ventes at opptil 20.000 soldater fra nasjonalgarden skal være på plass i USAs hovedstad til Joe Bidens innsettelse den 20. januar. Flere hundre av disse er inne i selve kongressbygningen, hvor de sover på skift. FBI har advart om at det planlegges nye, væpnede demonstrasjoner, skriver nyhetsbyrået Reuters.

VIDEO: NRK har vært inne i Kongressen.

Flere hundre soldater er stasjonert inne i kongressbygningen, hvor debatten om å stille president Donald Trump foregikk onsdag.

Flere av soldatene benyttet anledningen til å ta seg en hvil inne i den ærverdige bygningen under debatten og den påfølgende avstemningen. Den resulterte for øvrig i at den historisk riksrettstiltalen mot president Trump ble vedtatt i Representantenes hus.

Soldater fra nasjonalgarden hviler i Kongressen

Hundrevis av soldater fra nasjonalgarden oppholdt seg inne i kongressbygningen onsdag, mens Representantenes hus debatterte om Donald Trump skulle stilles for riksrett. Her slapper de av før møtet startet.

Soldater hviler i besøkssenteret i Kongressen

En soldat sover i Kongressen
Sovende soldater i Kongressen
Soldater i Kongressen
soldater i Kongressen
 Representanten Sten Hoyer går forbi de hvilende soldatene.

Før helgen vil 10.000 soldater være på plass i byen. Totalt er det ventet at 20.000 soldater vil være til stede når Joe Biden innsettes som president.

Ikke siden 11. september 2001 har det vært så stort sikkerhetsoppbud i Washington, D.C. Områdene rundt Kongressen har vært sperret siden stormingen av bygningen onsdag i forrige uke.

Det meste av sentrum vil bli sperret i dagene som kommer, flere hoteller vil sannsynligvis bli stengt, og offentlig kommunikasjon vil bli svært begrenset. Alle parkeringshus i sentrum stenges.

SISTE NYTT

Siste nytt

Legen til Aleksej Navalnyj, Anastasia Vasiljeva, satte seg foran pianoet da politiet kom hjem til henne. 

Legen til Aleksej Navalnyj, Anastasia Vasiljeva, satte seg foran pianoet da politiet kom hjem til henne. 

Legen til Aleksej Navalnyj, Anastasia Vasiljeva, satte seg foran pianoet da politiet kom hjem til henne. 

Spilte piano mens politiet ransaket hjemmet

Etter at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj ble arrestert, tar politiet seg inn i kontorer og hjemmene til folk som er knyttet til ham. Anastasia Vasiljeva spilte piano mens leiligheten hennes ble ransaket.