NRK Meny
Normal

157 fryktes druknet

157 mennesker antas omkommet etter at to båter med flyktninger fra Somalia kantret utenfor Jemen i går, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

– Det bekreftede tallet på døde er nå 34. De 123 som fremdeles er savnet, antas å være omkommet, sier UNHCR-talsmann William Spindler i dag.

Båtene kantret onsdag kveld etter at jemenittiske soldater hadde åpnet ild mot menneskesmuglere som forsøkte å bringe over 500 personer inn i landet fra Aden-bukta.

Jaget på havet

To båter hadde rukket å slippe i land passasjerer da jemenittiske soldater åpnet ild. En tredje båt kantret da skuddene utløste panikk blant passasjerene om bord, mens en fjerde båt kantret etter å ha blitt jaget ut i tung sjø av et helikopter og flere skip fra kystvakten.

357 mennesker kom seg i land med livet i behold. Flertallet av flyktnignene er fra Somalia.

Ruindt halvparten av de overlevende somalierne oppgir at de har rømt landet på grunn av de siste ukenes kamper mellom etiopisk-støttede regjeringsstyrker og islamistiske militsstyrker.

Mer enn 25,800 mennesker har ifølge FNs høykommisær for flyktninger i år tatt seg inn i Jemen fra Somalia. UNHCR har nå bedt Somalias naboland om å forberede seg på å ta imot flyktninger fra konflikten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt