NRK Meny
Normal

Kirker og politistasjoner angrepet i Nigeria - 150 skal være drept

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

150 mennesker skal være drept og et hundretall såret i bombeangrep og skyting mot politistasjoner og kirker i byen Damaturu nordøst i Nigeria, ifølge vitner.

Politiets hovedkvarter, tre andre politistasjoner og flere kirker i byen ble utsatt for bombe- og skyteangrep fredag kveld.

Angrepene begynte med bombing, før det oppstod skyting mellom det som skal være medlemmer av en islamistisk sekt og sikkerhetsstyrker.

Nyhetsbyrået AFP melder lørdag ettermiddag at det første angrepet som rammet en politistasjon var et selvmordsangrep.

– Det var et selvmordsangrep som rammet oss. Angriperen kom i en Honda CRV, og kjørte deretter inn i bygningen slik at eksplosivene gikk av, sier politibetjent Suleimon Lawal til AFP på telefon.

–60 personer drept

– Jeg bisto med arbeidet på likhuset. Jeg telte personlig 150 lik, sa en redningsarbeider som ikke ville oppgi navnet sitt til nyhetsbyrået AFP.

Røde Kors har bekreftet at minst 65 mennesker er drept, og minst 100 skal ha blitt skadd.

– Jeg har sett 60 lik på sykehuset. Alle kom inn etter angrepene i går, sier en advokat lørdag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Urolige pårørende samlet seg lørdag i hopetall på sykehuset, sier advokaten, som ønsker å være anonym. Han oppsøkte sykehuset for å finne en savnet venn.

Sykehus fylt til randen

En kilde i de lokale myndighetene sier til nyhetsbyrået at sykehuset er fylt til randen av skadde etter angrepet fredag kveld.

– Det er stappfullt her. Hvis jeg sier at det er hundre personer, er ikke det en overdrivelse, sier kilden, som ikke ønsker å oppgi tallet på døde.

Angrepet skal ha blitt utført av en islamistisk sekt, ifølge AFP.

Også andre kilder bekrefter at et stort antall mennesker er drept eller såret i angrepene.

Den væpnede islamistiske sekten Boko Haram mistenkes for å stå bak en rekke voldelige angrep i regionen den siste tida.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt