NRK Meny
Normal

13.000 flykter fra tropisk storm på Filippinene

Minst én er død, 13.000 har flyktet og millioner er uten strøm etter at den tropiske stormen Saolas herjinger over store deler av Filippinene.

saola

LEKTER FRA LAND: Innbyggere i Manila prøver desperat å redde hjemmene sine og rydde opp i ødeleggelsene etter at en lekter ble dratt opp på land under det voldsomme uværet Saola.

Foto: AFP

Det melder krisemyndighetene i landet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Hovedstaden Manila er blant de hardest rammede områdene, hvor skoler og offentlige bygg mandag er stengt på grunn av flom.

Knust til pinneved

Ifølge strømleverandøren Manila Electric Co., som leverer strøm til hovedstadens 15 millioner innbyggere, er mer enn 20 prosent av kundene uten elektrisitet nå. Bilder fra Manila viser at mange hus er knust til pinneved.

Artikkelen fortsetter under bildet...

saola2

SVØMMER I VRAKRESTER: En liten gutt svømmer mellom vrakrestene i Manila.

Foto: AFP

De 13.000 som er evakuert hører hjemme her, andre deler av hovedøya Luzon og den sentrale Visaya-regionen. En person er meldt druknet i Antique-provinsen, men det utelukkes ikke flere omkomne etter det voldsomme uværet.

Den tropiske stormen har ikke truffet Philippinene direkte, men et lavtrykk i området førte til at landet fikk kjenne Saolas herjinger, i form av kraftige nedbørsmengder. Det har regnet opp mot 20 millimeter i timen, ifølge det nasjonale katastrofehåndteringsrådet.

Mandag morgen meldes det at Saola befinner seg i havet 330 kilometer utenfor den nordlige spissen av landet, på full fart mot Taiwan.

– Det verste ser ut til å være over, men det er varslet mer regn i morgen, sier rådets sjef Benito Ramos til AFP.

SAOLA3

FLOM: Manilas gater er fylt av vann etter Saolas herjinger.

Foto: AFP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt