NRK Meny
Normal

1000 nye tilfeller på en dag

Verdens helseorganisasjon (WHO) rapporterer i dag om at det nå er 3400 bekreftede tilfeller av svineinfluensa i 29 land rundt om i verden.

Svineinfluensa i Mexico
Foto: Dario Lopez-Mills / AP

48 personer har dødd som følge av viruset, som offisielt har fått navnet influensa A H1N1 .

Av de 48 som er bekreftet døde som følge av svineinfluensa, er 45 døde i Mexico, to i USA og én i Canada.

I går var det 2500 bekreftede tilfeller i 25 land, så i løpet av det siste døgnet har WHO bekreftet nesten 1000 nye tilfeller.

Canada har 242 tilfeller, Mexico har 1364 tilfeller og USA har 1639 tilfeller.

Går ikke til alarmnivå 6

Italia har i dag også bekreftet sitt første tilfelle av viruset i en person som ikke har vært noe sted i Amerika. En to år gammel gutt er blitt smittet av viruset gjennom et familiemedlem som kom hjem fra ferie i Mexico.

Til tross for de mange nye bekreftede tilfellene av svineinfluensa, har ikke WHO planer om å øke alarmberedsskapen fra nivå 5 til det aller høyeste, nivå 6.

Gjennombrudd for ny vaksine

Men det er også gode nyheter for alle som frykter sykdommen. I går gikk Storbritannias helseminister ut med opplysningen om at forskere har funnet hele den genetiske koden til svineinfluensaviruset.

Det er det første steget for å produsere en prototype av en vaksine som hjelper mot sykdommen.

- Dette er avgjørende for å forstå hvordan viruset oppfører seg og for å gjenkjenne og identifisere de delene av viruset som kan benyttes i en vaksine, skriver det britiske Health Protection Agency i en pressemelding.

Dette er svineinfluensa

Video nsps_upload_2009_4_27_19_25_1_4072.jpg

Klikk på bildet for å se hvordan svineinfluensaen blir til. Reporter: Hallvard Sandberg. Grafikk: Renate Rognan, NRK.

WHOs generelle råd er å vaske hendene med såpe og vann jevnlig, samt å oppsøke en lege omman merker influensa-lignende symptomer.

Symptomene er som vanlig influensa, med blant annet feber, slapphet, dårlig matlyst, hoste, rennende nese, sår hals, kvalme, oppkast og diaré.

Ingen reiserestriksjoner

De andre landene utover Mexico, USA og Canada som har laboratoriebekreftede tilfeller av svineinfluensa, er Argentina (1), Australia (1), Brasil (6), Colombia (1), Costa Rica (1), Danmark (1), El Salvador (2), Frankrike (12), Guatemala (1), Irland (1), Israel (7), Italia (6), Japan (3), Kina/Hong Kong (1), Nederland (3), New Zealand (5), Panama (2), Polen (1), Portugal (1), Spania (88), Storbritannia (34), Sverige (1), Sveits (1), Sør-Korea (3), Tyskland (11) og Østerrike (1).

Verdens helseorganisasjon anbefaler ingen reiserestriksjoner i forbindelse med utbruddet av svineinfluensa.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt