Hopp til innhold

- Ni aktivister drept

En israelsk militær talsmann opplyser at ni aktivister i den internasjonale hjelpekonvoien til Gaza er drept.

Skadde ombord på konvoien

En israelsk militærtalsmann opplyser at ti er drept under bordingen av den internasjonale konvoien med forsyninger til Gaza.

Foto: ROJ TV / AP

Ni personer ble drept i aksjonen, mens minst 20 skal være skadd.

Ifølge en talsmann for det israelske militæret er de fleste døde tyrkiske statsborgere. Syv israelske soldater ble skadd i aksjonen, to av dem alvorlig.

Tidligere meldinger sa at minst 19 aktivister var drept.

Trolig på samme båt

NRK-journalisten Martin Gaarder er i Ashdod. Han sier at de norske deltakerne etter alt å dømme på samme båt som de drepte aktivistene.

Gaarder sier dette etter pressekonferansen i dag, og etter at han snakket med en av nordmennene i konvoien i går kveld.

Nordmannen om bord, som Gaarder snakket med i går kveld, fortalte at aktivistene om bord var delt inn i tre grupper. Kvinnene oppholdt seg under dekk. Vestlige deltakere var på akterdekket, mens mer offensive aktivister hadde forskanset seg i baugen, utstyrt med blant annet gassmasker og flytevester.

Stort apparat

Det er bygget opp et stort apparat i Ashdod for å ta imot fartøyer og passasjerer når de bordede fartøyene etter alt å dømme kommer til havn der.

Martin Gaarder

NRK-reporteren Martin Gaarder er i den israelske byen Ashdod.

Foto: NRK

- Her er det satt opp en teltleir for å huse aktivistene. Forhørspersonell er på plass, og det er lagt opp til kontroll av fartøyer og passasjerer sier Gaarder.

Sabotasjeforsøk

Han sier også at pro-israelske aktivister er svært aktive i Ashdod.

- De forsøker å sabotere direkterapporter fra de internasjonale fjernsynskanalenes medarbeiderne. De roper for å overdøve reporterne, og stiller seg opp foran kameraene for å hindre at journalistene viser seg på skjermen, sier Gaarder.

SISTE NYTT

Siste nytt